Sister Sin

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 23rd, 2013

Den 24 och 25 maj går hårdrocksfestivalen Westbay Heaven & Hell Festival av stapeln i Gamleby strax utanför Västervik på östkusten. Bland de band som kommer att uppträda kan nämnas Fatal Smile, Sister Sin, Morifade och The Scams. Dessutom kommer tributeband att tolka såväl Dire Straits som Guns N’ Roses.

Westbay Heaven & Hell Festival började som ett fritidsprojekt och en dröm om att främja musik och kulturlivet i Västerviks kommun.

Idag bedrivs festivalarbetet av den ideella organisationen Westervik Rock Events tillsammans med Gamleby Folkpark och flera andra samarbetspartners.

www.westbayheavenhell.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Äntligen är Paramore tillbaka på svensk mark! Senast de var här fick de riktigt fina recensioner. Med den karismatiske 24-årige Hayley Williams i spetsen bjuds en energisk mix mellan rock och emo-pop. Låtar som ”Decode” (titellåten till den första Twilight-filmen), ”Misery business” eller ”The only exception” har berett vägen för en stor internationell framgång. I april kommer nya albumet och i dagarna släpps singeln ”Now”.

Trots att de har haft en paus och det var två år sedan senaste plattan kom så är The Sounds ett av landets hetaste band just nu, och mycket av uppståndelsen kan vi såklart tacka bandets sångerska Maja Ivarsson för. Genom sin medverkan i höstens upplaga av ”Så mycket bättre” har ett av Sveriges främsta liveband tagit sig rakt ut genom tv-rutan och in i den djupaste kammaren i svenska folkets hjärtan. Under denna vecka är dessutom Maja och Jesper från The Sounds gästredaktörer i Musikguiden i P3, med start 21 januari.

Årets artist på P3 Guld är ingen dålig utmärkelse att få samma år man släpper sin debutplatta! Så är fallet med Linnea Henriksson som svenska folket röstade fram som sin favorit. Och förra året var utan tvekan Linneas år med debutalbumet Till min älskade och älskare, sommarturné, höstturné och en hit med ”Lyckligare nu”. Under 2013 kommer ännu fler upptäcka henne.

Sister Sin, med sångerskan Liv Agrell i spetsen, har varit förband till bl a Motörhead, UDO, Steel Panther och är ett rutinerat heavy metal-band med stor energi. Det fjärde albumet Now and forever utkom i oktober 2012.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

sister-sin

Hårdrocksbandet Sister Sin från Göteborg skulle ursprungligen ha släppt sitt tredje album, “Now And Forever”, igår genom Victory Records men albumsläppet har nu skjutits upp till någon gång senare i år. Anledningen är att de ansåg att albumet behövde mixas om, en process som visade sig vara betydligt mer tidsödande än de hade räknat med.

“Now And Forever” spelades in vid Standstraight Studios i Stockholm tillsammans med producenten Chris Snyder.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 7th, 2011

sister

Det svenska hårdrocksbandet Sister kommer nästa fredag att ge sig ut på en kortare Europa-turné. Den första konserten äger rum i Uster i Schweiz varefter det blir spelningar i Tyskland, Italien, Frankrike och Belgien.

Sister kommer i november och december att ge sig ut i Europa igen, denna gång på en längre tur som förband till den legendariska Accept-sångaren Udo Dirkschneiders soloband. Med på turnén följer även Göteborgs-bandet Sister Sin.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2011

grand-magus

De svenska metalbanden Grand Magus från Stockholm och Sister Sin från Göteborg har tvingats ställa in sin kommande turné genom Europa tillsammans med tyska power metal-veteranerna Grave Digger. Anledningen är att Grand Magus trummis Sebastian Sippola tvingats uppsöka sjukhus efter att ha drabbats av en allvarlig blodpropp och med så ont om tid innan turnéstarten så kunde ingen tillfällig ersättare introduceras. Med Grand Magus borta så visade det sig också att ekonomin inte gick ihop för Sister Sin som därför valde att stanna hemma denna gången.

Grave Digger kommer nu istället att genomföra turnén tillsammans med tyska Orden Ogan och tysk-schweiziska Downspirit som förband.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2011

grand-magus

De svenska hårdrocksbanden Grand Magus från Stockholm och Sister Sin från Göteborg kommer i mars och april att ge sig på en tre veckor lång turné genom Europa som förband till de tyska veteranerna Grave Digger. Turnén kommer att inledas i Tyskland den 24 mars och stannar till i Schweiz, Italien, Slovenien, Kroatien, Slovakien, Tjeckien, Belgien, Frankrike och Spanien innan den avslutas i Portugal den 17 april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

sister-sin

Hårdrocksbandet Sister Sin från Göteborg kommer att vara förband till de finska Melodifestivalvinnarna Lordi på deras spelningar i östra Europa under november månad. Med start i Tallinn den 8 november så kommer de tillsammans hemsöka Litauen, Finland, Slovakien, Ungern innan de avslutar i tjeckiska Ostrava den 19 november.

Sister Sin släppte i juli sitt tredje album, “Sound Of The Underground”, genom tyska Metal Heaven Records.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jul 12th, 2010

sister-sin-true-sound-of-the-underground

Hårdrocksbandet Sister Sin från Göteborg har gått skilda vägar med sin basist Benton Wiberg eftersom han inte har möjlighet att turnera. Han ersätts tillfälligt av Ricky från Babylon Bombs i väntan på en ny permanent basist. Gruppen kommer i september att bege sig till Nordamerika för att turnera tillsammans med Black Label Society, Clutch, Children of Bodom och 2Cents.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 14th, 2010

sister-sin-true-sound-of-the-underground

Det svenska hårdrocksbandet Sister Sin kommer att vara förband till tyska Michael Schenker Group med Scorpions-gitarristen Rudolf Schenkers bror i spetsen när de ger sig ut på en längre turné i USA i juli och augusti. Turnén inleds i Redondo Beach i Kalifornien den 15 juli och avslutas i Hollywood den 19 augusti. Med på turnén kommer även vara det amerikanska hårdrocksbandet Lynch Mob.

Sister Sin kommer att släppa sitt andra album, “True Sound Of The Underground”, i Nordamerika den 22 juni genom Victory Records och i Europa den 23 juli genom tyska Metal Heaven Records. Skivan producerades av Henrik Edenhed vid Studio 301 och Cosmos Studios i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 22nd, 2010

sister-sin-true-sound-of-the-underground

Det Göteborgs-baserade hårdrocksbandet Sister Sin spelade tidigare i maj in två nya videor inför sitt kommande album “True Sound Of The Underground” vilket kommer att släppas i Nordamerika den 8 juni genom Victory Records och i Europa den 23 juli genom Metal Heaven Records. Skivan spelades in vid Studio 301 och Cosmos Studios i Stockholm tillsammans med producenten Henrik Edenhed vilken tidigare arbetat med bland andra Robyn, Teddybears och The Sounds.

De två utvalda videolåtarna heter “Sound Of The Underground” och “Outrage” vilka bägge spelades in tillsammans med Hammerstream som även arbetade med bandet på deras senaste video “One Out Of Ten”.

I april förra året gjorde Sister Sin en ny låt “Beat ‘Em Down” tillgänglig för gratis nedladdning på deras MySpace-sida. Den skrevs som en hyllning till den framgångsrika boxaren Ingemar “Ingo” Johansson som avled i januari samma år.


Sister Sin – One Out Of Ten

SISTER SIN *album done!* | MySpace Music Videos

...