Skellefteå

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 19th, 2013

Metalbandet Moloken från Umeå kommer passera sin hundrade spelning när de turnerar genom Sverige under december månad. Den 100e spelningen kommer ta plats där dom passade nog gjorde sitt absolut första framträdande, nämligen på Föreningsgatan 7 i Luleå.

Sedan starten 2007 har Moloken knappast legat på latsidan, de har flitigt producerat skivor samt turnerat hårt. Debuten kom redan 2008* i form av en EP och följdes tätt av första fullängdaren 2009* samt dess uppföljaren 2011*. Mellan 2008 och 2010 låg bandet på ett snitt med 25 spelningar/år men det var en siffra som mattades av 2011 då bandet kom in sin andra fas och spenderat stor kraft på att skriva nytt material för kommande släpp och endast turnerat sporadisk i Sverige och Finland.

Under decemberturnén kommer Moloken förutom att framföra låtar från deras två album, presentera mycket nytt material både från kommande album men främst från den utannonserade EPn.
Den ännu obetitlade EPn är nu klar för inspelning och kommer släppas under våren. I dagsläget förekommer samtal med ett flertal olika skivbolag, därför är releasedatum ännu ej satt.

Bandet kommer bland annat fira milstolpen genom att erbjuda alla deras släpp som gratis nedladdning via bandets hemsida.

Turnéschema:
5/12 Umeå på Verket
6/12 Skellefteå på Mullberget
7/12 Luleå på Föreningsgatan 7
27/12 Göteborg på Sticky Fingers (Scorched Tundra Festivalen /m Skitsystem, Kongh, Age Of Woe)
28/12 Jönköping på Kulturhuset
29/12 Karlskrona på Oden

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Det progressiva metalbandet Cronian, som består utav norska Borknagars Øystein G. Brun och Skellefteå-bon Vintersorg, har skrivit på för det franska bolaget Season of Mist vilka kommer att släppa gruppens tredje album senare i år genom sin nya etikett Underground Activists.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2013

Foto: Emil Nyström

Slitvargarna Zonaria från Umeå åker på ny turné i början av april. Bandet som är aktuella med deras tredje och mest hyllade album “Arrival Of The Red Sun” på franska Listnable Records (Gojira m.m) har tidigare turnerat med storheter som Dark Funeral, Pain, Satyricon, Vader (Pol), Marduk med fler.

Nu åker bandet på egen headlineturné och som support har dom med sig Göteborgska Inevitable End (Relapse Records) samt två up and coming akter från Umeås hårdaste skivbolag Discouraged Records – Terrortory samt System Annihilated som båda är aktuella med släpp.

Turnéschema:
5/4 Kemi @ cafe chillout, FI
6/4 Rovaniemi @ Grande, FI
9/4 Vasa @ Brödfabriken, FI
10/4 Helsinki @ On the Rocks, FI
11/4 TBA, FI
12/4 Kiruna @ tba, Se
13/4 Luleå @ Kulturens Hus, Se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Skellefteå-sonen Andreas “Vintersorg” Hedlund (Vintersorg, Borknagar) och norska Borknagars ledare har återaktiverat det progressiva metalprojektet Cronian och slutför just nu produktionen av ett tredje album. Cronian gick i dvala efter att ha släppt “Enterprise” 2008 på grund av flera olika anledningar, framför allt ett pressat schema. Efter att Borknagar släppte “Urd” i februari 2012 så bestämde de sig emellertid för att samla musik- och textidéer för att se var det landade.

Skivomslaget till Cronians nya album har redan skapats utav den brasilianska grafikern Marcelo Vasco vilken tidigare arbetat åt bland andra Soulfly, Dimmu Borgir och Borknagar.

Cronian är just nu utan skivkontakt men för en dialog med några bolag och hoppas kunna släppa albumet i sommar eller början av hösten. Albumtiteln har ännu inte avslöjats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 24th, 2013

Charta 77, Skumdum och Dökött är nu klara och redo för festival. De fyller på det breda programmet som sedan tidigare består av bland annat Depeche Mode, Håkan Hellström, First Aid Kit, Queens of the Stone Age, Iggy & The Stooges, Johnossi, Miss Li, Paramore, The Sounds, Stiftelsen och Maskinen. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge. Det blir den femtonde upplagan.

Klart det ska vara punk också i vårt gedigna program, säger Ronny Mattsson, presschef.

Charta 77 fyller i år 30 år och det ska firas med ett gigantiskt födelsedagskalas i punkens tecken med gästartister, gamla medlemmar, alla hits och allt annat man kan förvänta sig av ett födelsedagskalas på Peace & Love. Charta 77 bildades i trappan utanför dansgolvet i Köpings Folkets Park 1983.

Skellefteågrabbarna i Skumdum har spelat punk redan sedan tidigt 90-tal och debuten släpptes redan 1996 på legendariska Kamel Records. Efter att ha skrivit Skellefteå AIK’s officiella hockeylåt och turnerat i såväl Spanien som Polen är Skumdum redo att återerövra Skandinavien med den snabbaste och snyggaste punken norr om Dalälven. I år firar bandet 20 år och firar genom att släppa hela 20 singlar som avslutas med ett nytt album i höst. Norrland kicks ass!

I år tar vi mod till oss och bjuder in en för oss främmande musikgenre. Genom åren har vi prövat allt mellan jazz till dödsmetall men nu i år blir det Peace & Love-premiär för skogsmetal. Och vilka passar då inte bättre än självaste pionjärerna inom genren, nämligen Dökött från ”grannbyn” Björbo. Heavy, Pekka och Ryttarn kommer att leverera låtar som ”Tuttar överallt”, ”Fingret i ett järnrör” och ”Leif”. Dökött slog igenom i samband med programmet På Rymmen på TV4 1997 och har sedan dess släppt fem plattor varav den senaste kom förra året.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 3rd, 2013

Startordningen för de tävlande bidragen i Melodifestivalen 2013 är klar. Först ut i Karlskrona är David Lindgren med låten ”Skyline” och sista artist i Malmö är Ulrik Munther med bidraget ”Tell the World I’m Here”.

I deltävlingarna går fem låtar vidare till en andra röstningsomgång utan att förlora sina röster. Av de fem bidrag som gått vidare går två till final och två till Andra chansen. Det femte bidraget får lämna tävlingen.

Efter 4:e deltävlingen läggs startordningen för Andra chansen, som ser lite annorlunda ut mot förra året:
Omgång 1: Öppen röstning (telefon + sms) på 8 bidrag där 5 går vidare till omgång 2
Omgång 2: Öppen röstning (telefon + sms) på 5 bidrag där 4 går vidare till de avgörande duellerna.

Duellerna: Återstår gör 4 melodier som gör upp i duell med nollställda räkneverk. Den melodi som tidigare fått flest röster duellerar mot den som fick minst röster, och den låt som fått näst flest röster möter trean. Det redovisas inte vilket bidrag som kommit på vilken plats. Vinnarna av duellerna går vidare till Final i Friends Arena i Stockholm den 9 mars.

svt.se/melodifestivalen kan du läsa mer, och där finns även en nygjord intervju om startordningen med Melodifestivalens producent Christer Björkman.

Här är startordningen i de fyra deltävlingarna.

Deltävling 1: 2/2 Karlskrona
1. Skyline
Artist: David Lindgren
2. Burning Flags
Artist: Cookies N Beans
3. Paris
Artist: Jay-Jay Johanson
4. Gosa
Artist: Mary N’diaye
5. Vi kommer aldrig att förlora
Artist: Eric Gadd
6. Heartbreak Hotel
Artist: YOHIO
7. Porslin
Artist: Anna Järvinen
8. We’re Still Kids
Artist: Michael Feiner & Caisa

Deltävling 2: 9/2 Göteborg
1. Begging
Artist: Anton Ewald
2. Make Me No 1
Artist: Felicia Olsson
3. Annelie
Artist: Joacim Cans
4. On Top of the World
Artist: Swedish House Wives
5. Hello Goodbye
Artist: Erik Segerstdt & Tone Damli
6. Only the Dead Fish Follow the Stream
Artist: Louise Hoffsten
7. En förlorad sommar
Artist: Rikard Wolff
8. Copacabanana
Artist: Sean Banan

Deltävling 3: 16/2 Skellefteå
1. Alibi
Artist: Eddie Razaz
2. Island
Artist: Elin Petersson
3. En riktig jävla schlager
Artist: Ravaillacz
4. Dumb
Artist: Amanda Fondell
5. In and Out of Love
Artist: Martin Rolinski
6. Hon har inte
Artist: Caroline af Ugglas
7. Falling
Artist: State of Drama
8 Heartstrings
Artist: Janet Leon

Deltävling 4: 23/2 Malmö
1. Rockin’ the Ride
Artist: Army of Lovers
2. Must Be Love
Artist: Lucia Pinera
3. You
Artist: Robin Stjernberg
4. Trivialitet
Artist: Sylvia Vrethammar
5. Bed on Fire
Artist: Ralf Gyllenhammar
6. Jalla dansa sawa
Artist: Behrang Miri
7. Breaking the Silence
Artist: Terese Fredenwall
8. Tell the World I’m Here
Artist: Ulrik Munther

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 6th, 2011

released-llive-and-unsigned-final

Sveriges rockscen ges en unik möjlighet genom tävlingen RELEASED – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%.

Efter förra årets succé med över 300 anmälda band är nu dags för Released 2011. RELEASED – Live & Unsigned letar i år efter ett nytt band där attityd och låtskrivande går hand i hand med en grym liveshow. För att kora en vinnare anordnas därför tre deltävlingar på några av Sveriges bästa rockklubbar i Stockholm, Lund och Göteborg där banden gör upp om platserna till den stora finalen i Stockholm.

Vinnaren får bland annat uppträda LIVE på Sweden Rock Festival samt Getaway Rock Festival 2012 och spela in en singel i tillsammans med Roberto Laghi i legendariska In Flames Studios. Singeln ges sedan ut i 18 000 exemplar via Sweden Rock Magazine.

FINAL: 17 december Göta Källare (sthlm)

På finalen av Released – Live & Unsigned spelar inga mindre än Sveriges största och bästa hardcoreband – RAISED FIST! Detta får inte missas helt enkelt!

Spelar gör även fjolårets Released – Live & Unsigned vinnare SEVENTRIBE.

De tävlande banden är:
Reenact (Göteborg): www.myspace.com/reenact
Summoned Tide (Umeå/Skellefteå): www.summonedtide.com
Massdistraction (Malmö): www.myspace.com/heavymetalretribution
Saint Deamon (Göteborg/Stockholm): www.saintdeamon.se

För information om tävlingen: www.releasedunsigned.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

vintersorg

Folk metal-bandet Vintersorg från Skellefteå släppte i fredags, den 25 mars, sitt sjunde album “Jordpuls” genom österrikiska Napalm Records. Texterna är skrivna helt på svenska och handlar om naturen och vildmarken. Albumet finns att lyssna till på Spotify redan nu.

Gruppen bildades ursprungligen 1994 under namnet Vargatron för att spela rå black metal. Namnet byttes senare, musiken utvecklades och 1998 släpptes minialbumet “Hedniskhjärtad”. Samma år släpptes även debutalbumet “Till Fjälls”.

vintersorg-jordpuls

“Jordpuls” består av följande låtar:
01. Världsalltets Fanfar
02. Klippor Och Skär
03. Till Dånet Av Forsar Och Fall
04. Mörk Nebulosa
05. Stjärndyrkan
06. Skogen Sover
07. Vindögat
08. Palissader
09. Eld Och Lågor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 22nd, 2010

nocturnal-rites

Power metal-bandet Nocturnal Rites från Umeå har rekryterat den 23 år gamla Christopher Rörland från Skellefteå som sin nya gitarrist. Gruppen gick skilda vägar med sin tidigare gitarrist Nils Norberg i juni 2008 eftersom han gradvis tappat intresset för musik och beslutat sig för att sluta spela gitarr.

Nocturnal Rites arbetar just nu på ett nytt album. Gruppens åttonde album “The 8th Sin” släpptes i maj 2007 genom Century Media Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 5th, 2010

MTG Radio har beslutat att från och med den 1 juli ersätta stationen Lugna Favoriter med Bandit Rock på en rad platser i Sverige. Detta medför att Bandit Rock blir den tredje största radiostation och MTG Radio äger nu två av de tre största kommersiella radiokanalerna i landet. Anledningen till beslutet är att stationen vuxit oerhört snabbt de senaste åren.

Idag sänds Bandit Rock till Stockholm, Göteborg och norra Bohuslän. Den 1 juli utökas sändningsområdet med Luleå, Skellefteå, Uppsala, Nyköping, Linköping, Norrköping, Kristianstad samt Trestads-området (Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla). Lugna Favoriter kommer därefter endast att sända i Stockholm.

...