Soilwork

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 25th, 2013

Soilwork ger sig som bekant ut även på de skandinaviska vägarna inom kort tillsammans med Keep of Kalessin trots över 50 gig på amerikansk mark. Tilltänkta som tredje band var schweiziska Sybreed som tyvärr har ställt in turnén. Ersätter gör svenska Deals Death som precis släppt sitt andra album “Point Zero Solution” på Spinefarm Records.

Turnédatum

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 8th, 2013

Efter en lätt uppvärmning i USA och Kanada med 54 turnédatum på två månader så känner Soilwork att det är dags för Europa att få ta del utav den svenska melodiska dödsmetallen när den är som bäst – det man också benämner som Soilwork!

Skrikhult Produktion presenterar stolt fyra datum i Sverige och ett Norge.

Behöver man presentera SOILWORK år 2013? Året 1995 satte ett par pågar i Helsingborg, med Björn “Speed” Strid i pole position, ihop grunden för vad som idag är Soilwork. De var bland de första att sprida The Gothenburg Sound över världen. Med senaste alstret, “The Living Infinite”, ett dubbelalbum (det första någonsin i genren) sprängfyllt av allt detta band är, så har de tagit en kräsen värld med minskad skivförsäljning på samma sätt som Gudrun (orkanen, inte Schyman) anno 2005 tvingade självaste kärnkraftverket Barsebäck på knä.

Som support ser ni SYBREED och KEEP OF KALESSIN!

Konsertdatum
03/11 Parkteatret – Oslo, Norge
05/11 Dynamo – Norrköping, Sverige
06/11 Club 700 – Örebro, Sverige
07/11 Folkets Park – Huskvarna, Sverige
09/11 KB – Malmö, Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2013

James LaBrie och Matt Guillory

Det hyllade progressiva metalbandet Dream Theaters sångare James LaBrie färdigställer just nu sitt nya soloalbum vilket kommer att släppas i slutet av 2013 om allt går enligt planerna. Detta blir uppföljaren till 2010 års ”Static Impulse”. Svensken Peter Wichers, tidigare gitarrist i Helsingborgs-bandet Soilwork, medverkar som låtskrivare såväl som LaBries långvariga partner och keyboardist Matt Guillory. Förutom dessa kommer vi att få höra trummisen Peter Wildoer från Helsingborgs Darkane, gitarristen Marco Sfogli samt Ray Riendeau från Halford på bas.

James LaBries nya soloalbum mixas av Jens Bogren vid Fascination Street Studios i Örebro.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 24th, 2013

Våren knackar på fönstret och det är hög tid att fylla upp line-upen för sommarens hårdaste tillställning i Gävle. Till årets upplaga av Getaway Rock Festival välkomnar vi idag Soilwork, Avatar, Bullet och Bombus.

Soilwork
Det melodiska dödsmetalbandet Soilwork började sprida sitt mörker 1995, då under namnet Inferior Breed. Debutalbumet Steelbath Suicide släpptes 1998 och bringade ett gott rykte som spred sig som en löpeld på metalscenen, med stora framgångar som följd. Banden har sedan dess turnerat aggressivt världen över och kontinuerligt försett oss med den ena dunderplattan efter den andra. I år är de aktuella med sitt nionde studioalbum, kritikerrosade plattan The Living Infinite.

Avatar
Avatar fick stor uppmärksamhet på Europas metalscen 2006 då debutalbumet debutalbumet Thoughts of No Tomorrow släpptes. Bandets andra album, Schlacht, nådde en 27:e plats på svenska albumlistan och det tredje självbetitlade albumet gick in på en 36:e plats. Den kanske mest intressanta uppmärksamheten fick dock bandet för låten Queen of Blades som publicerades på Blizzards Facebook och Twitter då låten handlade om en karaktär från deras spel Starcraft. Bandet är aktuella med sitt fjärde studioalbum, Black Waltz och självfallet en spelning på Getaway Rock Festival i sommar!

Bullet
Bullet bjuder på svensk heavy metal när den är som allra roligast och mest stilsäker. Bandet grundades i Växjö och släppte sitt första album 2006, Heading For the Top. Samma år spelade Iron Maidens sångare Bruce Dickinson upp låten Turn It Up Loud i sitt radioprogram på engelska BBC. Två år senare kom uppföljaren Bite the Bullet och 2009 var de förband till AC/DC på Ullevi. Nu är det dags för Bullet att inta Getaway Rock Festival, högaktuella med sitt fjärde studioalbum, Full Pull.

Bombus
Ur viljan att skapa något musikaliskt hårt, direkt och primalt fast med en avsaknad av övertydlighet, föddes Bombus 2008. Intresset låg i det tuffa riffet och en elektrisk kraft som får bröst bröstkorgen att darra. Debutalbumet Mourningwood Recordings kom 2010 och blev hyllat av en enad journalistkår och hamnade i den absoluta toppen av samma års utgivna skivor med ett snittbetyg på 4,2 av 5. Bombus har nu hunnit spela in uppföljaren till succédebuten och är enligt säkra källor hårdare, mjukare, snabbare, långsammare och sinnessjukt mycket bättre än sin föregångare. I sommar får vi både se och höra resultatet.

Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti.
Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Within Temptation, Testament, Killswitch Engage, Trivium, Gamma Ray, Exodus, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Nashville Pussy, Amaranthe, Eluveitie, Dragonforce, Whitechapel, Witchcraft, Adept, Alcest, Aborted, The Kristet Utseende, Naglfar, 4Arms, Sylosis, Uncle Acid & The Deadbeats och Blood Command. Fler akter tillkommer. Biljetter säljs genom Eventim.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

De hyllas nu världen över för sitt dubbelalbum och mästerverk ”The Living Infinite”. Soilwork, som blivit förgrundsgestalter för den internationella death metal-scenen, är tillbaka med sitt största verk hittills. Efter ett två månader långt segertåg över Nordamerika återvänder i sommar helsingborgarna till Sverige för en spelning på Metaltown.

Nu aktuella med det mäktiga dubbelalbumet ”The Living Infinite”. En definitiv milstolpe både för Soilwork och för svensk metal. Plattan tog över andraplatsen på Billboards hårdrockslista i USA. Samtidigt inledde bandet en massiv turné på två månader genom Nordamerika.

De debuterade med albumet ”Steelbath Suicide” redan 1988. Ett par år senare hade de nått en storpublik utanför Sverige med spelningar över hela Europa. Under åren har de bevisat att de är ett band som inte står och stampar, utan alltid rör sig på något ännu större och nu tagit ett rejält grepp om den moderna metalvärlden. De har även fått en speciell plats Judas Priest-sångaren Rob Halfords hjärta som strött hyllningar över bandet.

Helsingborgarna har utan tvekan blivit ett av Sveriges mest framgångsrika band internationellt. Dessutom en av världens ledande akter på den melodiska death metal-scenen. Det är därför en sann ära att nu hälsa Soilwork välkomna till Metaltowns tionde sommar!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 2nd, 2013

Foto: Hannah Verbeuren

Metalbandet Soilwork från Helsingborg presenterar nu sin nya video ”Rise Above The Sentiment”. Låten kommer från gruppens nionde studioalbum, ”The Living Infinite”, vilket släppts den 1 mars genom Nuclear Blast Records. Detta blir Soilworks första dubbelalbum. Skivan spelades in tillsammans med den rutinerade producenten Jens Bogren.

I mars ger sig Soilwork ut på en lång turné bestående av hela 55 spelningar i USA och Kanada. Förband är Jeff Loomis, Blackguard, The Browning och Wretched.

”The Living Infinite” låtlista:

CD 1
01. Spectrum Of Eternity
02. Memories Confined
03. This Momentary Bliss
04. Tongue
05. The Living Infinite I
06. Let The First Wave Rise
07. Vesta
08. Realm Of The Wasted
09. The Windswept Mercy
10. Whispers And Lights

CD 2
01. Entering Aeons
02. Long Live The Misanthrope
03. Drowning With Silence
04. Antidotes In Passing
05. Leech
06. The Living Infinite II
07. Loyal Shadow
08. Rise Above The Sentiment
09. Parasite Blues
10. Owls Predict, Oracles Stand Guard

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2012

Den 3 december kommer kryssningen Barge To Hell att avgå från Miami till Bahamas med 40 metalband och 2000 fans. Alla 40 band kommer att göra två spelningar vardera och alla kryssningsdeltagare har tillgång till room service dygnet runt såväl som flera restauranger. I biljettpriset ingår måltider samt alla drycker utan alkohol och kolsyra.

Flera internationellt välkända och rutinerade svenska metalband spelar på det lyxiga kryssningsfartyget. Dessa är At The Gates, Grave, Hypocrisy och Soilwork.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2012

2009 påbörjades bygget av Helsingborg Arena vilken kommer att bli stadens nya huvudarena för inomhussport, konserter, konferenser och andra evenemang med en kapacitet på 5 500 personer. Den 30 november invigs arenan med en spektakulär galakväll där underhållningen leds av Björn Strid och David Andersson från metalbandet Soilwork tillsammans med sångerskan Anette Olzon som i oktober i år tvingades lämna posten som frontkvinna för det finska metalundret Nightwish. Tillsammans kommer de att framföra unika tolkningar av låtar från såväl Soilwork som musikernas nya projekt The Night Flight Orchestra.

Anette Olzon lämnade Nightwish mitt under pågående turné i USA tidigare i höst efter att bandmedlemmarna blivit osams. Turnén kunde trots detta slutföras med hjälp av Floor Jansen från holländska After Forever.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2012

Foto: Hannah Verbeuren

Metalbandet Soilwork från Helsingborg har återigen gått skilda vägar med gitarristen Peter Wichers och ersätter honom nu med David Andersson som spelat med bandet från och till under de senaste åren och var med och startade Night Flight Orchestra tillsammans med Soilworks sångare Björn ”Speed” Strid. David har tidigare även spelat med Mean Streak.

Peter Wichers bor numera i USA och eftersom han inte kunnat turnera på den nivå som Soilwork kräver så tvingas de nu gå skilda vägar med honom en andra gång. Wichers lämnade bandet första gången redan i slutet av 2005 då han ersattes av Daniel Antonsson (Dark Tranquillity, Dimension Zero). Han har hela tiden varit en av nyckelmedlemmarna i Soilwork och har spelat på varje album med undantag för 2007 års ”Sworn To A Great Divide”.

Soilwork arbetar just nu med att skriva musik till sitt nionde album vilket redan döpts till ”The Living Infinite”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 13th, 2012

barge-to-hell-shipDen 3 december kommer den unika fyradagars-kryssningen Barge To Hell att avgå från Miami i Florida. Det är organisatörerna av metalkryssningen 70,000 Tons Of Metal som återigen har chartrat Royal Caribbeans lyxkryssningsfartyg Majesty Of The Seas, denna gång för att visa upp 40 av världens bästa band inom extremmetal.

Bland de band som kommer att uppträda under resan till Nassau i Bahamas och tillbaka finns de svenska veteranerna At The Gates, Hypocrisy och Soilwork. Bland övriga inbokade artister kan nämnas norska Enslaved, Polens Behemoth, de brasilianska banden Sepultura och Krisiun, Portugals gothpionjärer Moonspell, brittiska Paradise Lost och grekiska Rotting Christ.

Majesty Of The Seas är ett 268 meter långt fartyg med 14 våningar där det finns allt från intima klubbmiljöer och pooler till casino, spa, basketplan, gym och en klättervägg. Det finns flera restauranger, från á la carte till buffé, sushibar, grill, dygnet runt-öppen pizzeria såväl som room service dygnet runt från hytten.

Biljetter går på 733-3333 dollar beroende på hur man väljer att bo ombord.

...