Sony Music

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

En streamingtjänst med enbart elektronisk musik varvat med unika verktyg och funktioner som skulle få vilket DJ-hjärta som helst att slå några extra slag – det är Revibe – streamingtjänsten som på drygt ett år hunnit födas, lanseras i Norden och nu samarbeta med Sony Music för licensiering av relevant katalog.

Magnus Örn Berg, Johan Wallberg och Johan Bååth är inte bara listade som 2012 års hetaste digitala entreprenörer av tidningen Internetworld utan också hjärnorna bakom Revibe – en streamingtjänst för endast elektronisk musik tillgänglig både som webbtjänst och som app för iOS och Android. Efter lansering i Norden fortsätter den nischade streamingtjänsten att blomma, senast ut med Sony Musics elektroniska musikkatalog.

Det är väldigt kul att få in Sony Musics starka katalog till tjänsten. Det innebär inte bara samarbeten med väletablerade lablar som Ultra, Disco:wax och CatchyTunes, utan även grym musik från tungviktare så som Calvin Harris och Daft Punk ihop med svenska dominanter som bland andra Style of Eye och John de Sohn, säger Magnus Örn Berg, VD och en av tjänstens tre grundare.

Elektronisk musik har under de senaste åren exploderat världen över och kommer att fortsätta växa sig starkare framöver. En streamingtjänst som erbjuder ett nischat utbud i genren ihop med smarta funktioner är väldigt kul och början på något större, ett samarbete vi är glada att ingå i, säger Mark Dennis, VD på Sony Music i Sverige.

Streamingtjänst med funktion och vision
Sedan Revibe 2012 släppte sin betaversion av tjänsten i Sverige har över 20 000 användare strömmat in. Inte nog med att Revibe är först med att samla elektronisk musik på ett och samma ställe bjuder de även på unika verktyg och mixningsfunktioner integrerade i tjänsten. Bland annat finns en automixer som taktmixar övergångarna mellan spår, vilket får en spellista att låta som ett sammanhängande DJ-set. För den som vill mixa låtar manuellt finns en mixer med funktioner som även kan styras från särskild extern hårdvara tack vare MIDI-support.

Vi satsar på att bli mer än bara en streamingtjänst där DJ-verktyg och en Nordenlansering bara är ett steg på vägen. Självklart kommer vi att utöka tjänsten med siktet inställt på att expandera till flera marknader utanför Norden, säger Magnus Örn Berg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Äntligen dags för julklappar hårda,
så vi alla goda relationer kan vårda.
En lucka om dagen med start i december
häng på, skriv under, det är här det händer!

www.dagensjulklapp.se

Vill du flyga högt upp i luften i sommar? Gå in i studion med ditt favoritband? Få biljetter till slutsålda konserter? Låta mästerkocken snickra ihop en trerätters? Dricka glögg med din idol eller bara kamma hem de senaste teknikjuvelerna? Bra!

Från 1-24 december öppnar vi en lucka om dagen klockan 08.00. Luckan skickas till dig som ett mail och du har då ett dygn på dig att kamma hem innehållet innan en ny lucka öppnas. Oavsett om du i år har varit snäll eller inte, är du välkommen att delta. Bara fyll i din emailadress HÄR och let the fun begin!

Mycket nöje och en mysig jul önskar vi er alla!

Sony Music & Nöjesguiden

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2013

Filtr, Sony Musics tjänst för spellistor och musikrekommendationer kan titulera sig störst i Sverige. Nyligen uppnådde Filtr den magiska gränsen 1 miljon följare på sina Spotify-spellistor och dessutom följer över 500 000 unika personer Filtr’s Spotify-profil.

Detta gör Filtr till Sveriges största och mest inflytelserika tjänst för musikrekommendationer på Spotify.

“Detta är resultatet av en långsiktig och målmedveten strategi”, säger Mark Dennis, VD på Sony Music. “Vi har tagit en unik position i marknaden och har tack vare Spotifys sociala funktioner kunnat bygga upp en plattform som kan hjälpa både våra artister och lablar att nå en ännu större publik”.

Filtrs största spellista heter Dancefloor Hits och har haft flera namnkunniga gäst-DJs däribland Axwell och Avicii. I skrivande stund prenumererar 300 000 Spotify-användare på Dancefloor Hits-spellistan.

Filtr-redaktionen uppdaterar dagligen sina spellistor med ny musik och därmed kan följarna hålla sig uppdaterade utan att själva behöva hålla koll på den senaste musiken. Alla som dessutom valt att följa Filtrs profil får tips och rekommendationer om såväl nya låtar, albumsläpp, redaktionella spellistor och exklusiva förhandssläpp.

“För oss är det viktigt att jobba nära skivbolag och artister för att ge bra tips till våra användare. Filtr är en av de mest populära musikrekommendationskällorna på Spotify”, säger Karin Forsberg, Label Relations Manager på Spotify.

Filtr finns även tillgänglig som en app i Spotify’s App Finder. Appen, som lanserades 2011 gör det bland annat möjligt för användaren att auto-generera spellistor baserat på sin egen eller sina vänners musiksmak.

Filtr är den mest använda skivbolagsappen på Spotify i Sverige. Globalt sett så har över 14 miljoner spellistor skapats av 6.5 miljoner unika användare sedan appens lansering 2011.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2013

Sony Music inleder idag ett samarbete med Record Union, Nordens ledande distributör av independentmusik. ”-Samarbetet mellan Sony Music och Record Union är unikt och skapar otroliga möjligheter för artister som vill ta nästa steg i sin karriär”, säger Daniel Nilsson, VD för Record Union.

Samarbetet innebär i korthet att osignade artister som laddar upp och distribuerar sin musik hos Record Union kommer från och med idag erbjudas möjligheten att bli upptäckta av Sony Musics A&R- och talangutvecklingsteam. Genom olika smarta verktyg som Record Union tillhandahåller kommer Sony Music på nära håll kunna följa och ha en aktiv dialog med dessa artister. Även Record Unions existerande artister kommer erbjudas möjlighet att aktivera funktionen.

”-Record Union kommer bli den brygga mellan osignade artister och skivbolag vi på Sony tidigare har saknat”, säger Mark Dennis, VD för Sony Music. ”- Vi är säkra på att vi tack vare detta samarbete kommer upptäcka flera talangfulla artister och erbjuda dem en spännande och utvecklande framtid hos oss.”

Sony Music kommer ta en aktiv roll i samarbetet och gläds åt möjligheten att kunna föra en dialog med spännande artister redan på ett tidigt stadium. Helen McLaughlin, Head of A&R på Sony Music kommenterar: ”- Vi är övertygande om att Sverige hyser enormt mycket talang och att vi nu på ett enkelt sätt kan få upp ögonen för framtidens artister redan idag.”

Utöver att lyssna på uppladdad musik samt ge feedback och råd kommer Sony Music att marknadsföra utvalda artister i sina kanaler för att på så sätt nå en bred publik. Självklart finns även möjlighet till skivkontrakt.

Till en början omfattar samarbetet enbart Sverige, men expansion till fler marknader är planerad.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 4th, 2013

Gain inleder nu en internationell satsning i Europa och USA. Skivbolaget har de senaste åren blivit en ledande aktör för rockmusik i Norden. Redan 2003 inledde bolaget ett samarbete med BMG som resulterade i att Sony Music blev delägare i bolaget 2010. Gain har länge haft hela världen som marknad för sina artister men fram tills nu har man valt att licensera ut skivorna till andra utländska aktörer. Tillsammans med Sony Music tar man nu steget fullt ut och lanserar Gain som en stark kommersiell rocklabel i Europa och USA. Detta innebär att bolaget själva nu väljer att släppa artisterna i dessa territorier på samma framgångsrika sätt som man gör i Norden.

I samband med detta har styrelsen valt in Petri H. Lundén till ny styrelse-ordförande i Gain. Petri H. Lundén är till vardags exekutiv ordförande och ägare av ett av Nordens mest framgångsrika artistmanagementbolag Hagenburg med klienter som Europe, The Cardigans, Peter LeMarc, H.E.A.T m.fl. Han är grundare av MMF (Music Managers Forum) Sweden och tidigare ordförande för IMMF (International Music Managers Forum). Han arbetar också som rådgivare åt flera internationella artister och ett flertal managementbolag.

“I och med konsolideringen av majorbolagen så öppnas det upp möjligheter för andra aktörer, i dialogen med Gain så har vi identifierat samma möjlighet och med detta samarbete så har vi tagit fram en strategi för att vara med och slåss om möjligheterna som uppenbarat sig, Europa och USA behöver nya starka rockbolag och Gain ämnar att vara ett av dom”, säger Petri H. Lundén.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 22nd, 2013

Family Tree Music och Sony Music har sedan 2009 haft ett nära samarbete genom Sonys distribution av Family Tree Musics repertoar. Nu fördjupas samarbetet än mer då Sony Music förvärvar tidigare delägaren Blixten & Co’s andelar i Family Tree Music. Family Tree Music kommer även fortsättningsvis husera i egna lokaler och där operativt hantera sin verksamhet.

Michel Petré, VD och delägare i Family Tree Music kommenterar;
Sedan starten 2004 har vårt bolag utvecklats otroligt mycket. I och med att Blixten & Co kom in som delägare i Family Tree Music 2008 kunde vi etablera en plattform och en styrka som tog bolaget vidare till nya succénivåer. Jag vill passa på att tacka alla på Blixten & Co för en fantastisk tid. Vi är mycket glada att nu få, det i vårt tycke, bästa majorskivbolaget som delägare och vi är övertygade att vi genom samarbetet med Sony Music kommer nå ännu större succéer både lokalt och internationellt tillsammans med Mark Dennis och hans fantastiska team.

Mark Dennis, VD Sony Music Sweden kommenterar;
Vi är otroligt glada att med detta förvärv kunna komma ett steg närmare Family Tree Music. Det är ett bolag som vi tycker mycket om och med vilka vi redan etablerat en väldigt bra arbetsrelation. Michel Petré och Martina Ledinsky har under många år bevisat att de hör till de absolut bästa i Sverige vad det gäller A&R och artistutveckling, och tillsammans med resten av sitt team har de lyckats skapa ett bolag som nått fantastiska framgångar över flera olika genrer. Jag hoppas likaväl som att vi kan hjälpa Family Tree Music med sin framtidsutveckling att vi på Sony kan lära oss av deras arbetssätt och entreprenörskap.

Leif Blixten Henriksson, VD på Blixten & Co, säger;
Vi är stolta över att under 5 år ha varit med och byggt Family Tree till ett framgångsrikt och stabilt bolag tillsammans med det underbara gänget på skivbolaget. Självklart är det med blandade känslor vi lämnar över stafettpinnen till Sony, men är samtidigt övertygade om att detta kommer att ta bolaget och artisterna till nästa nivå.

Family Tree Music grundades 2004 av Michel Petré, Martina Ledinsky och Daniel Ledinsky, och driver idag etiketterna Razzia, Catchy Tunes, Family Tree och Razzia Notes. Bolaget är ett av Nordens ledande independentbolag och ett ovanligt sådant då det genremässigt ger ut allt från kommersiella pop- och danshits till etablerade artister i ett flertal genres inomrock/hårdrock/indie med mera.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 3rd, 2012

kaahI slutet av januari ingick Sony Music Sweden & Petter Askergren, Patrik “Sleepy” Elofsson, Johan Lindqvist och Stefan “Storken” Johansson ett avtal kring en helt ny label. Idag presenterar de stolt BABA Recordings med soullegenden Kaah som deras första signing.

BABA recordings kommer arbeta med såväl nya talanger som med rutinerade vetaraner och vill inte begränsa sin musikaliska nyfikenhet åt något håll.

“Vår smak har alltid varit bredare än den musik vi är mest förknippade med och våra samlade kunskaper och erfarenheter är värdefulla oavsett artistenas uttryck. BABA recordings jobbar med bra artister och bra musik, punkt.”Patrik “Sleepy” Elofsson

Att Kaah blir BABA recordings första artist kommenterar Petter så här:

“Jag och Kaah startade våra karriärer samtidigt på BMG 1998 och jag blev ett fan redan vid första lyssningen av hans debutalbum “Kaahlender”. Våra vägar har korsats flera gånger genom åren och jag kan knappt beskriva med ord hur spännande det ska bli att få arbeta Kaahs nya alster inom BABA. Jag anser Kaah vara förfiguren till hela den nya soulpopvågen av fantastiska artister som just nu dominerar i Sverige”.

Med debuten från 1998 påbörjade Kaah ett unikt utforskade av text på svenska som inte liknade vad någon annan artist gjort tidigare och den utvecklingen fortsatte ända fram till 2006 då han tog en paus från musiken. Influenserna från Kaahs unika textförfattande, låtskrivande och produktioner gör sig starkt påminda i den våg av svenskspråkiga soul- och popartister som slagit igenom de senaste åren, där flera av dem har rättmätigt hyllat honom som en förebild.

Att Kaah nu återvänder till musiken är som en dröm som går i uppfyllelse och BABA recordings kan inte önska en bättre start än att få hjälpa en av svensk musiks mest respekterade och kvalitativa artister i nästa fas av hans karriär där också den större publiken är redo att ta del av hans musik.

Kaah är i studion och arbetar för fullt. Nytt material är att vänta efter sommaren.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 24th, 2012

Den 7 maj börjar Johan Lindgren som ny Marknadsdirektör på Sony Music. I den rollen kommer Johan att ha övergripande marknadsansvar för både Sonys internationella och lokala avdelningar, samt katalogverksamheten.

Johan kommer närmast från sitt eget företag – JLMBR. Innan det tillbringade Johan 16 år på Universal Music, senast i rollen som Marknadsdirektör. Totalt har Johan över 20 års erfarenhet inom musikindustrin.

Jag är otroligt glad att Johan har tackat ja till att börja hos oss på Sony Music, säger Mark Dennis, VD Sony Music Sweden.
Det finns få personer i branschen som har byggt upp ett så omfattande nätverk och respekt bland artister, återförsäljare, branschkollegor och andra partners. När marknaden utvecklas så snabbt som den gör nu – med stor fokus på nya digitala verktyg – är det lätt att glömma bort att musik är till stor del en relationsindustri – där kreativa möten och samarbeten fortfarande är grunden till det vi håller på med. Med det i åtanke är jag säker på att Johans erfarenhet och kunnande inom detta område är mycket värdefullt för Sonys framtid.

Johan har en otrolig “track-record” vad det gäller att breaka nya artister, samtidigt har han jobbat med några av världens idag största artister. Därför känns det mycket spännande att se hur Johan kommer att applicera sin kunskap på vår fantastiska artistroster. Rekryteringen av Johan kommer utan tvekan att stärka vår marknadsavdelning och bolag som helhet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2012

INGRID skapades efter flertalet nattsvarta koppar kaffe på Mellqvist’s i Stockholm; ett ställe där långa män, hemvändande stjärnor, sjömän, små knoddar och kvinnor så vackra att det gör ont, kommer samman för att diskutera det som skiljer oss åt, vem du är och vem du borde vara…

Bortom klagan över vargavintrar och avsaknaden av en riktigt bra mexikanska sylta, började andra ämnen att surra kring kaféborden. Skulle vi inte kunna skapa något rakt från hjärtat direkt till folket utan några mellanhänder? Är det inte 2012?

I ett hjärtslag var INGRID skapat. Bestående av medlemmar som Miike Snow, Lykke Li, Peter Bjorn and John, Nicole Morier, Jocke Åhlund, Johanna Beckman, Jonas Torvestig, Tomas Nordmark och Nille Perned, tänker sig INGRID vara ett hem för en ny armé av musiker och artister. I rummet för samarbete och skapande av ett audiovisuellt collage, står INGRID för den okomplicerade plattformen.

Gud välsigne internet, länge leve vinylen, och INGRID – jag är så glad jag hittat dig.

INGRID’s första release, INGRID Volym 1, är en samlingsskiva som samlar kollektivets alla medlemmar i konstellationer och soloprojekt med aldrig tidigare släppt material. Volym 1 släpps på Record Store Day den 21:a april och finns på limiterad vinyl – både exklusiv och normalutgåva – samt på digitalt format och följs av album, EP’s och singlar från INGRID’s medlemmar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 15th, 2010

columbia-records-record-store-dayNu på lördag går startskottet, mellan 17-24 april går Sveriges skivbutiker samman och deltar i den årliga internationella Record Store Day. Syftet är att sätta fokus på den unika bredd och det djup, i både kunskap och sortiment, som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och att fira kärleken till musiken. Record Store Day inleddes år 2008 med att Metallica gjorde ett liveframträdande i skivaffären Rasputin Music i San Francisco.

I samband med Record Store Day har Sony Music Sverige tagit fram en EP innehållande sex låtar från sex utvalda och aktuella albumreleaser signade under etiketten Columbia Records. Den exklusiva Columbia EPn får man vid köp av någon av albumtitlarna. En limiterad upplaga på 3000 exemplar (CD & Vinyl), är producerad så först till kvarn gäller.

MGMT – Brooklynduon slog igenom 2008 med albumet “Oracular Spectacular” och denna vecka kommer uppföljaren “Congratulations”.

Broken Bells – Den amerikanska indie rock-duon med Danger Mouse (Brian Burton, producerat åt Gorillaz, Beck m.fl. och är den ena halvan i Gnarls Barkley) och James Mercer (sångare och gitarrist i The Shins) släppte nyligen sin själbetitlade debutplatta.

Kashmir – Danmarks största band som är aktuella med nya albumet “Trespassers”. Kashmir har tidigare samarbetat med storheter som Lou Reed och David Bowie.

Band of Horses – Amerikanska indierockbandet är tillbaka, den 19 maj släpps nya albumet “Infinite Arms” som är bandets första skiva på Columbia Records/Sony.

The Avett Brothers – Aktuella med nya albumet “I And Love And You” som är producerat av flerfaldiga Grammy Award vinnaren Rick Rubin.

John Mayer – Flerfaldigt Grammy Award belönad, är aktuell med sitt fjärde studioalbum “Battle Studies”. John Mayer har skrivit och varit med och producerat samtliga låtar på albumet.

De butiker som deltar under Record Store Day finns listade på hemsidan
www.recordstoreday.se/butiker.

Columbia är en av Sony Musics absolut största och äldsta lablar (grundades 1888) med tunga namn som Johnny Cash, Bob Dylan, Bruce Springsteen & Leonard Cohen som ingår i familjen.

Hemsida:
www.sonymusic.se/columbia

...