Sophie Zelmani

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 24th, 2013

Foto: Anna-Lena Ahlström

I helgen åker Uno Svenningsson tillsammans med Darin Zanyar, Eagle Eye Cherry och Sophie Zelmani som SOS Barnbyars ambassadörer till Manila i Filippinerna. Under två veckor ska de följa SOS Barnbyars arbete i ett av världens fattigaste områden. Under seriens gång kommer artisterna att skriva varsin låt som de framför för barnen. Låtarna baseras på upplevelserna från resan och barnens hårda verklighet.

En resa för livet är en musikalisk dokumentärserie där tittarna får följa fyra svenska engagerade låtskrivare och artister på deras livs resa till ett av världens fattigaste områden – Filippinernas huvudstad Manila. Långt bort från resebyråernas vackra omslagsbilder, möter de barn som lever i oerhört utsatta miljöer och de följer också SOS Barnbyars arbete för att ge barnen hopp om en framtid.

Programmet kommer att sändas tidigt nästa år i TV4. Läs mer på TV4s hemsida.

NYTT ALBUM 13 NOVEMBER
Direkt när Uno kommer hem från Manila släpper han sitt nya album ”7” (13 november). Med nya skivan tar Uno Svenningsson ett kliv tillbaka in på den svenska poparenan och bevisar att han är en av våra absolut bästa sångare och dessutom en låtskrivare som förmår hitta ämnen och formuleringar som går rakt in i hjärtat hos publiken. Tillsammans med producenten och musikern Anders Lundström har Uno spelat in en riktigt klassiskt svensk popplatta. Det är första gången på tio år som Uno släpper ett album med uteslutande eget material.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 13th, 2011

sophie-zelmani

Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden – där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv.

Inför det nya albumet “Soul” har Sophie med sin producent Lars Halapi spenderat en del tid i Medley studios Köpenhamn tillsammans med mixaren Ronni Lahti. Resultatet är ett stolt och själfullt album som släpps den 23 november.

Under hösten kommer Sophie att göra tre konserter; 15 nov Stockholm (Rival), 16 nov Malmö (Palladium), 18 nov Göteborg (Storan).

Mer information om Sophie Zelmanis Sverige-spelningar

Redan nu kan man få ett smakprov på kommande albumet. På Sophies Facebook kan man lyssna på låten “Free now”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2010

anna-bergendahl

Anna Bergendahl gjorde stor succé vid lördagens deltävling i Melodifestivalen och förutom vinsten där så kan hon nu också lägga en förstaplats på singellistan till meritlistan då hennes “This Is My Life” går direkt upp i ledning som nykomling. Även på andra plats hittar vi en Melodifestival-artist och tillika nykomling på listan i form av Timoteij och låten “Kom”. Lady Gaga behåller sin tredjeplats från föregående vecka med superhiten “Bad Romance”. Play faller ned hela fyra placeringar från första till femteplats.

På albumlistan behåller The Playtones och Sade topplaceringar från föregående vecka medan Sophie Zelmani som nykomling intar bronsplatsen med sitt nya album “I’m The Rain”. På fjärde plats hittar vi även där en nykomling i form av visveteranen Tomas Andersson Wijs nya alster “Spår”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 3rd, 2010

sophie-zelmani-2010

Den svenska sångerskan och låtskrivaren Sophie Zelmani har nyligen släppt en ny video för låten “To Be Forgiven” som haft premiär på hennes hemsida. Låten kommer från hennes åttonde studioalbum “I’m the Rain” vilket släpptes den 24 februari i år och videon kan du själv titta på nedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2010

sophie-zelmani-2010

1994 inledde Sophie Zelmani och producenten/gitarristen Lars Halapi ett samarbete som 16 år senare måste rubriceras som ett av de mest envisa, och definitivt mest framgångsrika i svensk pophistoria.

Den åttonde albumföljden av det säregna samspelet mellan Zelmanis lågmält viskande sånger och Halapis sordinerade ljudlandskap heter “Im The Rain” och släpps den 24 februari.

Redan det förra albumet, “The Ocean And Me” från 2008, spelades in mer live i studion jämfört med sina föregångare och det arbetssättet har Halapi och Zelmani behållit även på detta album.

Sophie Zelmanis band består numera också av den nye pianisten Rickard Nilsson. Kvar sedan tidigare är trumslagaren Peter Korhonen och bassisten Thomas Axelsson.

Strax efter releasen av “Im the Rain” har Sophie valt att göra en kortare serie konserter, och att göra det i något mindre rum än senast. Den inledande turnén kommer till de största städerna i Sverige, Tyskland och Schweiz, dvs. de länder där hon har sin mest trogna publik. Med som förband på hela turnén är svensk-irakiske Prince of Assyria (aka Ninos Dankha).

Turnéplan:
2010-03-16 GÖTEBORG, Lorensbergsteatern
2010-03-17 STOCKHOLM, Göta Lejon
2010-03-18 UPPSALA, Katalin
2010-03-19 VÄXJÖ, Växjö teater
2010-03-20 MALMÖ, Palladium
2010-03-23 HAMBURG, Knust
2010-03-24 BERLIN, Lido
2010-03-25 FRANKFURT, Brotfabrik
2010-03-26 BERN, Bierhübeli
2010-03-27 ZüRICH, Härterei

Närmare information om de svenska spelningarna samt biljetter hittar du här.

Hemsida:
www.sophie-zelmani.com

...