The Ark

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2011

the-ark-peace-and-love-dvdI februari släpps en live-dvd med The Arks sista spelning på Peace & Love i somras. Bandet spelade redan på den första upplagan 1999. De som köper biljett till Peace & Love erbjuds rabatterat pris. 10 procent av intäkterna av dvd:n går till Barncancerfonden.

The Ark har genom åren spelat hela sex gånger på Peace & Love, första gången 1999, som var startåret för Peace & Love. Sedan dess har både The Ark och Peace & Love blivit två av sina branschers mest framgångsrika och populära aktörer inom respektive områden. Under året som gick avslutade The Ark sin karriär med ett avskedsår där en av de största spelningarna var på Peace & Love inför en publik på mer än 30 000 personer.

Den kommer att finnas till försäljning från den 15 februari.

Sommarens spelning gjordes tillsammans med stråkensemblen Dalasinfoniettan, vilket satte en unik och stämningsfull prägel på hela konserten.

Äntligen släpper vi en live-dvd! Det är något som varit efterfrågat under många år och känns som ett givet sätt att avsluta vårt avskedsår med. Konserten är en av våra absoluta höjdpunkter, ett unikt samarbete med Dalasinfoniettan där vi under en magisk kväll sammanfattar vår karriär inför mer än 30 000 personer på 2011 års Peace & Love, säger Martin Axén från The Ark.

Det här är en perfekt julklapp med ett av landets mest egensinniga och populära band, säger presschef Ronny Mattsson.

Peace & Love har tidigare släppt live-dvd:s med Håkan Hellström och Sugarplum Fairy, från deras spelningar på festivalen.

Dessa dvd:er har tillsammans inbringat över 40 000 kronor till Barncancerfonden. Håkan Hellströms var en de mest sålda svenska live-dvd:erna i december 2009.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 16th, 2011

the-ark-gimmie-indie

Den 16 september kommer musik från The Arks finalkonsert att sändas ut direkt i rymden i form av radiovågor. Som ett eko från bandet i rymden kommer musiken att färdas i en hastighet av 300 000 km/sek. Beroende på månens placering så kommer det även att göras försök att studsa radiovågorna på månen så att radioamatörer runt om i världen kan bekräfta att musiken har varit på månen.

The Ark Redan på 70-talet skickade människan ut musik i rymden i form av guld skivor med bland annat Bach och Chuck Berry. 2008 sände NASA ut radiovågor med Beatles låt “Across the Universe”. 2011 sänder The Ark sin finalkonsert ut i rymden.

Det är ju solklart att hela universum också ska få chansen att få njuta av The Ark, säger Mikael Jepson i The Ark.
Musiken kommer att skickas direkt från finalkonserten på Gröna Lund till Kvarnbergets antennpark och sedan vidare ut i rymden. Sändningen görs i samarbete med Kvarnbergets Amatörradioförening och webbradion Gimme Indie.

Konserten kommer EJ att direktsändas på www.gimmeindie.se. Nästa sändning: Jeremy Jay / Hell On Wheels från Falling & Laughing på Strand den 17 september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

the-ark-2010-small

Göteborgspubliken får en sista chans att se The Ark live. Den 25 augusti spelar de på Lisebergs stora scen.

2011 är året då The Ark tar farväl av sin publik. Efter en rosad och utsåld klubbturné är gruppen ute på sin stora sommarturné. Tidigare i veckan spelade de på Where The Action Is men den 25 augusti får göteborgarna ytterligare en chans att se bandet.

The Ark är ett av Sveriges bästa liveband och jag har följt dem sedan de började röra sig utanför Växjös kommungräns. Det ska bli ett sant nöje att erbjuda Lisebergspubliken ett sista liveframträdande, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

För The Ark, som spelade på Liseberg så sent som förra sommaren, blir det ett kärt återseende.

Vi ser jättemycket fram emot att äntra Lisebergs scen en allra sista gång och bjuda göteborgarna på glamrock som de aldrig kommer att glömma, säger gruppens sångare Ola Salo.

Mer information om The Arks konsert på Liseberg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2011

glasvegas-2011

Vi har nöjet att kunna presentera fem nya akter till festivalen i Azaleadalen. Den 28 juni kan vi nu njuta av omåttligt populära Glasvegas, The Killers-sångaren Brandon Flowers och indiehjältarna i Bright Eyes. Vi kommer också att sjunga med till The Ark en sista gång och även välkomna en nyfunnen popälskling i Daniel Adams-Ray. Förväntningarna skruvas nu upp och nedräkningen kan starta på allvar inför dagen då det händer.

Klara artister:
GLASVEGAS
BRANDON FLOWERS
BRIGHT EYES
THE ARK
DANIEL ADAMS-RAY

Klara sedan tidigare:
COLDPLAY

Where The Action Is presenteras av Luger och Live Nation.

BILJETTINFO
Festivalbiljett: 950 kr + serviceavgift.
VIP-biljett: 1650 kr + serviceavgift

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 30th, 2010

europe-putte-i-parken-2010

Skinny Puppy, Europe och The Ark på scenen. 7.000 i publiken redan första kvällen. Stora sommarfestivalen Putte i Parken i Karlskoga har fått en succéstart.

Putte i Parken genomförs i år för tredje året. I år har festivalen fått en kanonstart. – Vi märkte långt i förväg att intresset för Putte i Parken i år är kraftigt mycket större, konstaterar arrangören Niclas Lagerstam. – Biljettförsäljningen innan festivalen har legat runt 30 procent högre än tidigare år.

Premiärkvällen, onsdag, bjöd på 13 akter på fyra scener. Bland dem fanns The Ark, Europe, Oskar Linnros, Kalle Baah och kanadensiska legendarerna Skinny Puppy. – Det blev en fantastisk startdag med solsken och storpublik, säger Niclas Lagerstam.

Putte i Parken fortsätter till och med lördag. Igår blev det med 17 akter på sex scener. Två danska storheter – D-A-D och Kashmir – spelar på festivalen i Karlskoga liksom bland andra Docenterna, Timo Räisänen och The Sounds. Dessutom sänder P3 Sommarsession med Neverstore från Putte i Parken.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

Trots att Jessica Andersson inte ens lyckades ta sig till final i Eurovision Song Contest så delar svenskarna tydligen inte musiksmak med övriga Europa. Hon behöll nämligen sin överlägsna ledning som etta på Svensktoppen även denna vecka med sitt tävlingsbidrag “I did it for love”.

Den betydligt mer unika artisten Salem Al Fakir tar sig direkt in som trea på listan med “Keep on walking” vilken lägger sig bara sex poäng efter tvåan Kalle Moraeus & Orsa Spelmän.

Vi har två ytterligare nykomlingar på denna veckas lista nämligen The Arks “Superstar” på nionde och Lalehs “Mysteris” på tionde plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 5th, 2010

ola-salo-lunds-studentsangares-solistpris

Lunds Studentsångförenings solistpris 2010 tilldelas Ola Salo, för ett oberäkneligt artisteri som skapar nya konstnärliga uttryck genom att spränga gränserna mellan nytt och gammalt.

Lunds Studentsångförenings solistpris instiftades av Tetra Laval i samband med Studentsångarnas 175-årsjubileum. Det utdelas årligen sedan 2006 till en framstående svensk sångare eller musiker. Prissumman är på 150 000 kronor och därmed en av Sveriges största musikaliska utmärkelser.

Priset delas ut vid en ceremoni i samband med Studentsångarnas höstkonsert i Lund lördagen den 30 oktober. Pristagaren utses av en jury, bestående av Studentsångarnas ordförande och anförare samt en medlem, utsedd av Studentsångarnas styrelse, med anknytning till det svenska musiklivet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 3rd, 2010

ac-dc-angusEric Saade har åkt berg- och dalbana på den svenska singellistan de senaste veckorna. Föregående vecka så tog han sig åter upp på förstaplatsen med “Manboy” efter att tidigare ha halkat ned till sjätte plats. Detta innebär att den rumänska sommarhiten “Stereo Love” med Edward Maya och Vika Jugulina får se sig omsprungen på mållinjen. Robyn gör en stark comeback och klättrar från sjunde till tredje plats med sin nya singel “Fembot”. På femte plats har vi bästa nykomling i form av Pandora Ft. Matt Hewie med “You Believed”.

Även om det varit en hel del liv och rörelse på singellistan så är det än mer av den varan på albumlistan. Inte mindre än tre nykomlingar hittar vi på de fyra första platserna. De australiensiska rocklegenderna AC/DC tar sig direkt in på guldplatsen med “Iron Man 2” tätt följda av The Arks nya album “In Full Regalia”. Anna Bergendahl tappar därmed två placeringar och tar hem bronspengen. På fjärde plats har vi den tredje nykomlingen på listan i form av dansbandet Scotts som imponerar återigen med albumet “Vi gör det igen”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 26th, 2010
Foto: Peter Gehrke

Foto: Peter Gehrke

Idag släpper Växjö-bandet The Ark sitt nya studioalbum In Full Regalia, som är utformat som ett tidningsmagasin på 100 sidor. Skivan säljs därför inte enbart i skivbutiken, utan också i de flesta tidningskiosker som Pressbyrån och 7-Eleven.

Här kan du exklusivt lyssna på två spår från plattan

The Arks nya singel Superstar finns ute nu och har nu också fått en video:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 22nd, 2010
Foto: Peter Gehrke

Foto: Peter Gehrke

Skulle syndafloden nå Karlskoga-festivalen Putte i Parken i sommar igen gör det inget. I år står räddningen på scenen. The Ark är klara för PIP 2010.

Sommaren 2009 regnade det rejält under Putte i Parken. Då hade det kunnat behövas en ark. I år ställer Putte upp med en sådan. Och inte vilken ark som helst utan The Ark. Och med en sångare som inte bara är prästson utan dessutom agerat Jesus det senaste året är naturligtvis Putte i trygga händer.

Efter att ha avslutat sejouren som Jesus i “Jesus Christ Superstar” är Ola Salo tillbaka hos och med The Ark. 29 mars kommer nya singeln “Superstar”, en knapp månad senare, 26 april, nya albumet “In Full Regalia” och just nu repar bandet inför sommaren.

Då kommer bandet som så sent som 2008 vann Rockbjörnen som “Årets bästa liveakt” till Putte i Parken.
Jätteroligt, säger arrangören Niclas Lagerstam.
The Ark är inte bara en stor svensk akt utan även en akt på skandinavisk och internationell nivå.

Visst är det så. Redan 2005 var en USA-lansering aktuell, 2006 turnerade The Ark med The Darkness under hela dess turné i Storbrittanien, på Irland och i Skandinavien och 2007 såg hela Europa dem med “The worrying kind” i schlager-EM.
Finland, Italien och Tyskland är också länder där The Ark nått stora framgångar alltsedan genombrottet med “It takes a fool to remain sane” 2000.

The Ark är en vitaminkick, en energiinjektion på scenen och det räcker att tänka sig Ola Salo och The Ark på Puttes stora scen för att längta till sommaren, konstaterar Niclas Lagerstam.

Bandet själva hälsar:
Vi längtar verkligen till sommaren och att få åka på turné igen. Vi har saknat vår fantastiska publik och det ska bli underbart att få ge sig ut på vägarna. Vi ses i sommar!

Amanda Jenssen, D-A-D, Europe, Danko JOnes, N*E*R*D, Skinny Puppy, Teddybears, The Hives, Timo Räisänen, Kite…39 akter klara men ändå har vi mer att vänta, eller hur?

Definitivt, säger Niclas Lagerstam.
Putte har mycket kvar att presentera och det enda vi accepterar är att kunna presentera Putte i Parken 2010 som Sveriges bästa sommarfestival…

...