The Vaccines

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2013

Påsken är slut! Våren är på väg… Siestafestivalen skruvar upp förstärkarvolymen till 11, och presenterar stolt nya tillskott till årets lineup! Tre brittiska tungviktare och Indie-Göteborgs nya fanbärare Makthaverskan.

Nybokade artister:
Biffy Clyro [uk]
Glasvegas [uk]
The Vaccines [uk]
Makthaverskan [s]

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 13th, 2012

Hyllade bandet The Vaccines släpper den 3 september sitt andra album ”Come of Age”. Albumet spelades in i ICP studios i Bryssel samt Distillery Studios i Singapore tillsammans med producenten Ethan Johns.

Första singel ”No Hope” har nyligen släppts som EP tillsammans med låten ”Blow Your Mind” och en live samt demoversion av ”No Hope”.

The Vaccines släppte sitt platinasäljande debutalbum “What Did You Expect From The Vaccines?” i mars förra året. Bandet har sedan dess haft stora framgångar runt om i världen, inte minst i Sverige där de haft ett flertal utsålda konserter, senast i år besökte The Vaccines Hultsfredsfestivalen.

The Vaccines består av Arni Arnason (bas), Freddie Cowan (gitarr / sång), Pete Robertson (trummor) & Justin Young (sång / gitarr). Nya albumet ”Come of Age” släpps den 3 september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2012

Hultsfredsfestivalen förbereder storstilat för sommarens musikfest genom att presentera Noel Gallagher och hans band High Flying Birds till lineupen. Det blir Manchestersonens andra besök i Småland, hans första var 1994 i samband med Oasis allra första konsert utanför hemlandet. Hultsfredskonserten i sommar är årets enda svenska festivalspelning för Noel, som så sent som förra veckan tilldelades den exklusiva utnämningen Godlike Genius vid NME Awards för sin musikaliska insats genom åren.

Vi offentliggör också The Vaccines, som även de vid samma gala belönades med pris i kategorin bästa nya band, dansfenomenet Feed Me och Sveriges nyskapande hiphop-duo Far & Son.

Inte att förväxla med en utnämning eller ett pris, men likväl hedersfullt för oss inkluderades nyligen Hultsfredsfestivalen, som enda skandinaviska representant, när The Sunday Times i sin festivalspecial rekommenderade sommarens viktigaste festivalbesök för sina läsare.

Artistsläppet i sin helhet:
Noel Gallagher’s High Flying Birds [UK]
The Vaccines [UK]
Feed Me [UK]
Far & Son [S]
Miles Kane [UK]
Big Deal [UK]
Breton [UK]
Ewert & The Two Dragons [EST]

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2011

the-vaccines-2011

Vi är nog många som fortfarande känner av käftsmällen som levererades senast de var här på besök och nu är det dags igen. Den här gången kommer de till Debaser Medis!

Historien om The Vaccines är skönt nog ingen invecklad eller svår sak. Nej, 1 + 1 i all enkelhet: dude #1 får nog av att spela solo och bunkrar ner sig i replokalen med dude #2, #3 och #4. Tillsammans maler de på en dag ner fem decennier värt av populärkultur och ut mynnar ”Wreckin Bar (Ra Ra Ra)”, en minut och tjugofyra sekunder av det bästa som hänt musikhistorien. Seriöst. Med distorsion, reverb och solsken i ryggen är det svårt att gå vilse. ”Vi gillar Phil Spector och The Ramones. Varför ska vi inte låta som dem?” frågar de retoriskt och i samma ögonblick känns det så jävla skönt att någon äntligen vågar stå för att man inte behöva vara originell. Tack!

I mars i år kom de ut med den efterlängtade debutplattan ”What Did You Expect From The Vaccines?”. En platta fylld med förkrossande bra låtar. ”Inget mindre än underverk, är svaret på Londonkvartettens retoriska skivtitel. Vi förväntade oss ett debutalbum med ett pärlband kortfattade och distinkta poppärlor där melodikänsla och gitarrlarm drabbats av hybris. Vi förväntade oss att både Spector och The Strokes första EP skulle lysa igenom på ett sätt som hade varit pinsamt om vi enbart hyllat innovation. Men vi älskar hårstrån som står rakt upp mer, och vi älskar utlevelse, och The Vaccines uppfyller våra förväntningar med råge.”Nöjesguiden

Konserten arrangeras i samarbete med Debaser.

Konsertdatum
22 oktober – Stockholm, Debaser Medis (Loaded)

Mer information om The Vaccines Stockholms-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2011

familjen-2010

Arrangörerna bakom endagsfestivalen Popadelica på Folkets Park i Huskvarna den 7 maj låter meddela följande:

Med mindre än en månad kvar fick vi klart med Familjen, som skapar skönt gung på Popadelica. Familjen blir ersättare till The Vaccines, deras sångare Justin måste operera halsen innan sommaren och tvingas därför ställa in spelningen hos oss och övriga bokningar en månad framåt.

Vi är glada och stolta att kunna presentera Familjen med så kort varsel och ser fram emot den där sköna elektroniska skånskan och vet att du kommer gilla det. Tänk dig den bubblande Teaterladan på Popadelica! Våra skallar snurrar redan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2011

volbeat-2011

Nu står det klart att de danska succérockarna Volbeat gör en efterlängtad återkomst. Även att den egensinniga brittiskan M.I.A., reggaens Ziggy Marley och de Londonbaserade glödheta indiebubblarna The Vaccines tänker äntra scenerna under Peace & Love. Dessutom går Nationalteatern tillbaka till sina rötter och kör Klang, Jubel & Jubileumföreställning.

Tjoho, nu kör vi! Fler och fler band ansluter och solen är uppe längre nu. Det står inte på förrän vi slår upp portarna till Peace & Love 2011, säger presschef Ronny Mattsson.

Dagens artistsläpp:
Volbeat (DK)
M.I.A. (UK)
Ziggy Marley (JM)
Timbuktu & Damn!
Sator
Nationalteaterns Klang, Jubel & Jubileumsföreställning
The Vaccines (UK)
Valkyrien Allstars (NO)
Alcoholic Faith Mission (DK)
John Lindberg Trio

Det danska succébandet Volbeat bildades 2001 av sångaren och gitarristen Michael Poulsen. I höstas släpptes det fjärde albumet Beyond Hell / Above Heaven som erhållit epitetet guldskiva i Sverige. De har gått fram som en virvelvind och skapat sig en självklar plats på livescenerna. Genom åren har de vunnit allt fler fans världen över och det är inte konstigt. Genom att förena det klassiskt tidlösa med direkta och hittiga låtar är de en riktigt tajt och underhållande liveakt som numera i princip säljer ut alla sina spelningar. Volbeat gästade Peace & Love 2009 och publiken har sedan dess bönat och bett att de ska komma åter. I sommar händer det äntligen igen.

Brittiskan M.I.A. (Mathangi ”Maya” Arulpragasam) fick stora delar av musikvärldens recensenter och publik att slå knut på sig själva när hon 2005 släppte debutalbumet Arular. Med sin avantgardistiska och egensinniga musik rör hon sig över genregränserna på ett uppfriskande och högst personligt sätt och är inte heller rädd för att ta ställning politiskt. Tredje albumet Maya såg dagens ljus 2010 och hyllningarna fortsätter. M.I.A. är en av de mest friska fläktarna som hänt under de senaste åren. Hon har även uppmärksammats för sina musikvideos, grafik och modedesign och har listats som en av världens mest inflytelserika personer i såväl magasinet Esquire som Time Magazine.

Ziggy Marley (David Nesta Marley) är ikonen Bob Marley äldsta son och är född i Kingston, Jamaica. Sedan 80-talet har han spelat reggae, då tillsammans med Melody Makers. De erhöll tre Grammy Awards för bästa reggaealbum. I början av 2000-talet satte solokarriären igång och han har under denna period fått ytterligare två Grammys. Under våren väntas det fjärde albumet.

Timbuktu & Damn! är en svängig konstellation. Timbuktu är en av landets mest kända hip hopartister och släppte sina första album i slutet av 90-talet. Sedan dess har han fått ett flertal Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Guldskivor. Tillsammans med Damn! blir det lite mer funk av det hela. I slutet av mars månad spelar de även under arrangemanget Peace & Love Havanna på Kuba.

Punkrockarna Sator bildades i Borlänge i slutet av 80-talet och har en närmast ikonisk status i genren. Nyligen släpptes plattan Under the Radar och under releasefesten var det så knökfullt med publik att det kändes precis som gamla tider igen.

Under 70-talet var Nationalteatern bland de största i Sverige. De reste runt på fritidsgårdar och spelade teater blandat med musik som senare blev odödliga klassiker. 1980 skilde sig teaterdelen och musikdelen åt och Nationalteaterns Rockorkester bildades. Nu är det återigen dags att knyta samman de båda igen för en otroligt unik Klang, Jubel & Jubileumsföreställning där det blandas både nytt och gammalt material.

Det var ett tag sedan det tisslades och tasslades över en ny alternativ akt som det görs om brittiska The Vaccines nu. Låten ”Post Break-Up Sex” vittnar om att de här är några att hålla koll på. Brittiska musiktidningen och BBC öser lovord över bandet som osar The Ramones, Jesus and Mary Chain och Glasvegas. I mars kommer debutalbumet och i sommar står de på en scen under Peace & Love.

Folkmusik är en lite underrepresenterad genre på festivaler överlag i Sverige så därför är det nu dags för den norska orkestern Valkyrien Allstars på Peace & Love. I Norge har genomslaget varit ovanligt stort för ett folkmusikband och priserna har haglat över bandet och det självbetitlade debutalbumet sålde platina i Norge.

Danska Alcoholic Faith Mission spelar alternativ rock i genren indie. De rör sig i samma landskap som bland annat Arcade Fire och The National och har turnerat världen över. I mars står USA på tur och med tre plattor i bagaget, varav det senaste Let This Be The Last Night We Care från 2010, är det bara en tidsfråga innan de stora massorna upptäcker det här bandet.

John Lindberg Trio från Falun anses av många vara moderna, punkigare och röjigare än andra band inom genren rockabilly. Fjärde plattan Made for Rock n roll släpptes i februari.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 18th, 2011

the-vaccines

Bandet som kommer erövra världen – The Vaccines!

Dom hade oss från första ton. Vi satt som klistrade framför en My____-sida som inte gav mycket mer information än namnet. Vi kastade oss på faxen för att lämna ett bud. Därefter började det bubbla och plötsligt fanns de på NMEs omslag och därefter som nr 3 på BBCs lista över The Sound of 2011. Efter sex månaders kämpande har vi nu fått klartecken och vi kommer alla få se bandet vars influenser Ramones och Phil Spector blir vackra toner som ekar Jesus & Mary Chain och Glasvegas . Just nu spelas Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra) intensivt på P3 och nya singeln Post Break-Up Sex är precis släppt. Debutalbumet What Did You Expect From The Vaccines? släpps 21 mars.

Festivalen Popadelica äger rum den 7 maj på Folkets Park i Huskvarna.

Klara sedan tidigare – Daniel Adams-Ray, Tove Styrke, Rebecca & Fiona, Jonathan Johansson, Niki & The Dove, FM Belfast (ISL), Royal Republic, French Films (FIN), Little Marbles, Paper och Compadre. Fler tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2010

the-vaccines

Försök att hålla ditt band hemligt när tabloiderna står och knackar på dörren; försök att få vara dig själv när du endast släppt en enda singel men bolagen smyger längs knuten på ditt hus. Ja det är den kommande verkligheten för The Vaccines. Det är jag helt övertygad om och det kan vara sanningen redan när du läst färdigt dessa rader.

Historien om The Vaccines är skönt nog ingen invecklad eller svår sak. Nej 1 + 1 in all enkelhet: dude #1 får nog av att spela solo och bunkrar ner sig i replokalen med dude #2, #3 och #4. Tillsammans maler de på en dag ner fem decennier värt av populärkultur och ut mynnar ”Wreckin Bar (Ra Ra Ra)”, en minut och tjugofyra sekunder av det bästa som hänt musikhistorien. Seriöst. Med distorsion, reverb och solsken i ryggen är det svårt att gå vilse. ”Vi gillar Phil Spector och The Ramones. Varför ska vi inte låta som dem?” frågar de retoriskt och i samma ögonblick känns det så jävla skönt att någon äntligen vågar stå för att man inte behöva vara originell. Tack!

För alla som inte bor i Sveriges tre största städer är det dags att boka tågbiljett. Huvudstaden, Lilla London och den där staden med det vridna huset får besök i mars och alla är välkomna!

Konsertdatum
2 mars – Stockholm, Debaser Slussen
4 mars – Göteborg, Pusterviksbaren (Club Slacker)
5 mars – Malmö, Debaser Malmö

Mer information om The Vaccines Sverige-spelningar

...