Visby

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 18th, 2013

Hiphopgruppen Kartellen teamar up med Roc Nation-producenten Stress och har tagit in norska reggaeartisten Admiral P och Sveriges egen Robert Athill för att hitta den rätta sommarkänslan. Nu släpps singeln ”Skriker ut” med tillhörande musikvideo – se den här nedanför.

I höst släpper Kartellen albumet “Ånger & Kamp Del 2” där artister som Timbuktu, Abidaz, Aleks med flera medverkar. Det är uppföljaren till supersuccé-albumet “Ånger & Kamp” som släpptes 2012 med guldskivan “Mina Områden” och “Ställ dig upp”. Musiken från “Ånger & Kamp” har genererat mer än 2 miljoner visningar på Youtube.

Kartellen med Sebbe Staxx i fronten kommer bland annat att uppträda på Bråvalla den 27 juni och Gröna Lund den 19 augusti.

Kartellen på turné:
27 Jun NORRKÖPING Bråvalla
10 Jul VISBY Gutekällaren
21 Jul MARIEHAMN The Rockoff Festival
19 Jul STOCKHOLM Gröna Lund

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

daniel-adams-ray-live-2011Med ett år bakom sig som man inte kan beskriva som annat än dundersuccé är det nu dags för Daniel Adams-Ray att fortsätta segertåget och ge sig ut på en fullspäckad sommarturné. Närmare 30 spelningar har bokats in fram tills dess att han intar Gröna Lunds scen den 15 september.

Singeln ”Gubben i lådan” var den mest sålda singeln under hela 2010, och då släpptes den först i höstas. I mars fyllde han som första svenska debutant anrika Cirkus i Stockholm till bredden av hängivna fans i alla åldrar, och häromdagen släpptes videon till senaste singeln ”Förlåt att jag aldrig sagt förlåt” som precis börjat spelas på P3.

Sverige får inte nog av Daniel Adams-Ray, inte vi heller. Därför känns det extra kul att kunna ge er en sådan omfattande och fantastisk turnéplan som nedan!

Vi ses i sommar Sverige!

Turnéplan
29.6 – Le Grand, Eskilstuna
30.6 – Västerås Cityfestival, Västerås
1.7 – Kirunafestivalen, Kiruna
2.7 – Peace & Love, Borlänge
3.7 – Roskildefestivalen, Roskilde
6.7 – Putte i Parken, Karlskoga
9.7 – Sundsvalls Gatufest, Sundsvall
14.7 – Restaurang Skagerack, Strömstad
15.7 – Landskronakarnevalen, Landskrona
16.7 – Tivoliparken, Kristianstad
17.7 – Seglarhotellet i Sandhamn, Sandhamn
23.7 – Näset Open Air, Skanör
24.7 – Rock Off Festival, Mariehamn
28.7 – Storsjöyran, Östersund
29.7 – Strand Hotell, Borgholm
30.7 – Emmabodafestivalen, Emmaboda
3.8 – Havsbadet, Lysekil
4.8 – Gutekällaren, Visby
6.8 – Luleåkalaset, Luleå
26.8 – Eksjö stadsfest, Eksjö
15.9 – Gröna Lund, Stockholm

Mer information om Daniel Adams-Rays klubbspelningar. När det gäller festivalerna hänvisar vi till respektive festival för närmare information.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 20th, 2011

Popkollo är en ideell förening som sedan 2003 arrangerar musikläger och musikverksamhet för tjejer. I sommar tar de emot 330 tjejer i åldrarna 12-18 år som träffas för att utveckla sitt musikintresse.

För första gången kommer Popkollo att finnas med under Almedalen i Visby och Way Out West i Göteborg i sommar för att hålla workshops, diskussioner och ge information om hur vi kan jobba mot en mer jämställd musikbransch. Sedan tidigare har Popkollo medverkat på Ung08-festivalen i Stockholm samt på Hultsfredsfestivalen, så även i år.

Vi har länge strävat efter att vi, förutom att göra mer och bättre musikverksamhet för tjejer, ska börja jobba utåt mot bransch och samhälle för att skapa diskussioner som kan leda till förändring. Idag har organisationen vuxit sig så stark att vi kan påbörja det arbetet på allvar, säger Åsa Johnsen, verksamhetsansvarig på Riksorganisationen Popkollo.

Popkollos sommarläger gästas årligen av artister som håller workshops och delar med sig av sina erfarenheter. I år kommer bland andra The Knife, Nour El-Refai, Maia Hirasawa, Gnucci Banana, Melissa Horn och Edda Magnason.

Läs mer: www.popkollo.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 1st, 2011

Av de åtta organisationer som Kulturrådet beviljat stöd finns tre på Gotland: Baltic Art Center, Visby Tonsättarcentrum och Östersjöns Författar- och Översättarcentrum. De bidrar enligt Kulturrådet till den internationella utvecklingen på Gotland.

Kulturrådet fördelar också medel till Svensk Teaterunion och svenska ASSITEJ. Kulturrådet bedömer att organisationerna når stora delar av landet med sin verksamhet. Organisationerna fångar upp en stor del verksamma aktörer inom området och kan genom sin verksamhet stärka det internationella utbytet inom konst- och kulturområdet.

Kulturrådet beviljar även medel till det europeiska nätverket Trans Europe Halles med huvudkontor i Lund.

Gemensamt för samtliga prioriterade organisationer är att verksamhetsbidrag från Kulturrådet, tillsammans med verksamhetsbidrag från kommun eller region skapar förutsättningar för att genomföra aktiviteter som stärker det internationella och det interkulturella samarbetet på kulturområdet.

Sammanlagt beviljar Kulturrådet drygt 5,5 miljoner kronor i bidrag till åtta internationella och interkulturella organisationer den här omgången.

Hela listan på beviljade bidrag finns på www.kulturradet.se/beviljadebidrag

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

hakan-hellstrom-live-2010Höstens fem konserter med Håkan Hellström har hyllats med getingar, fyrar och plus och lämnade ingen konsertbesökare oberörd, men med en längtan av att vilja se mer av Håkan. Vi kan därför med glädje presentera en turné som tar Håkan land och rike runt samt till grannländerna Norge och Danmark. Juvelen i kronan är sista spelningen som avslutar turnén; sommarkväll, hemmaplan och Trädgårdsföreningen.

Det är nu tio år sedan ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” började spelas på radio. Några månader senare släpptes albumet med samma namn, sedan dess har inget varit sig likt för dig, mig och Håkan Hellström. Tiden har gått, ur en apart indieartist som sjunger om sin ungdoms nattliv har en av våra största artister vuxit fram, en fantastisk liveartist som vunnit publikens hjärtan överallt från Göteborgs klubbar till de största scenerna runt om i Norden. Sex fantastiska album har släppts, köpts, lyssnats på och vunnit alla priser ni kan tänka er.

Konsertinformation:
10.2 Linköping, Cloetta Center
11.2 Sundsvall, Spegelsalen
12.2 Östersund, Folkets Hus
25.2 Visby, Wisby Strand
26.2 Malmö, KB
4.3 Uddevalla, Agnebergshallen
5.3 Oslo, Sentrum Scene
6.3 Uppsala, Konserthuset
11.3 Århus, Vauxhall
12.3 Köpenhamn, DR Koncertsal
18.3 Gävle, Gasklockorna
19.3 Luleå, Minus 30-festivalen
25.3 Huskvarna, Folkets Park
26.3 Örebro, Conventum
1.4 Umeå, Umeå Open
2.4 Falun, Magasinet
8.4 Kristianstad, Kristianstad Arena
9.4 Lund, Mejeriet
15.4 Västerås, Bombardier Arena
16.4 Norrköping, Flygeln
17.4 Stockholm, Cirkus
22.4 Karlstad, Löfbergs Lila Arena
23.4 Halmstad, Halmstad Arena
24.4 Borås, Åhaga
30.4 Bergen, Bergenfest
4.6 Göteborg, Trädgårdsföreningen

Mer information om Håkan Hellströms Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2009

gotland-chamber-music-festival-2009

På söndag den 26:e juli drar den 24:e Kammarmusikveckan – Gotland Chamber Music Festival – igång med en öppningskonsert i S:ta Maria Domkyrka. Sedan följer ett digert program med konserter runtom Gotland och i Visby med fokus på spelplatsen S:t Nicolai klosteruin.

Förutom de sedvanliga kvällskonserterna vänder vi oss i år även till unga lyssnare med ett antal fria barnkonserter i samarbete med Lilla Akademien i Stockholm och Storkyrkoskolans dansensemble.

Inom ramarna för det medeltida fransk-svenska musikutbytesprojektet “Tollite portas” kommer några fria konserter att ges bl.a. i Stenkyrka och i Fårö Kyrka.

Jubilarerna Felix Mendelssohn och Ernest Bloch uppmärksammas också i programmet som bjuder på kammarmusik,operaarior, romanser, medeltidsmusik, Evert Taube och jazz.

Under festivalen spelas också ett uruppförande av E.Lindströms – Magnolia för solo- klarinett.

Gotland Chamber Music Festival.
I början av 1980-talet tog Staffan Scheja initiativet till att etablera en kammarmusikfestival på Gotland. 1986 genomfördes den första festivalen och har sedan dess kunnat återkomma varje år. Inför den tjugofjärde Kammarmusikfestivalen övertogs arrangemangen av den ideella kulturföreningen Roxy.

Konstnärlig ledare: Staffan Scheja

Medverkande artister:
Malena Ernman
Agneta Eichenholz
Staffan Scheja
Katarina Henryson
Sarah Riedel
Mikael Samuelson
Roland Pöntinen
Henrik Måwe
Gregory Ahss
Andrej Power
Hugo Ticciati
Riikka Repo
Daniel Blendulf
Erik Wahlgren
Svante Henryson
Georg Riedel
Emil Jonason
Mats Bergström,
Gemma, vokal ensemble
Beatus, vokal ensemble (FRA)
Stockholms Poulenc Ensemble
Sonny Jansson, dirigent
Elever från Lilla Akademien
Storkyrkoskolans dansensemble

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 26th, 2009

tomas-andersson-wij

För tredje året i rad ger Tomas Andersson Wij en sommarkonsert i Visby under Almedalsveckan. I år sker detta torsdagen den 2 juli. Konserten äger rum i Metodistkyrkan och bijetter säljs endast i dörren under speldagen. Konserten börjar kl 21:00 men var där i tid för att få tag på er biljett och försäkra er om plats.

Tomas Andersson Wij håller just nu på att förbereda inspelningen av sitt kommande album med Tobias Fröberg (Existensminimum, Theresa Andersson m.fl) som producent. Nya albumet planeras att släppas efter nyåret.

Tomas Andersson Wij
Datum: 2 Juli
på scenen kl: 21:00
Plats: Metodistkyrkan
Adress: Adelsgatan 41. Visby
Biljetter: Inget förköp.

www.myspace.com/tomasanderssonwij

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2009

susanne-alfvengren-det-basta

Visbydottern Susanne Alfvengren har mycket att fira i år. Inte nog med att hon fyllt 50 utan hon firar dessutom 25 år som skivartist efter att ha slagit igenom på allvar med låten “Magneter” 1984.

För 17 år sedan var hon TV4 Nyhetsmorgons allra första musikgäst någonsin. Se det gamla klippet här och hör Susanne berätta om sin karriär och sitt nya album.

Idag släpps Susanne Alfvengrens efterlängtade dubbelalbum ”Bortom tid och rum – det bästa av Susanne Alfvengren”. 2 CD:s, 36 låtar, både gamla favoriter som ”När vi rör varann”, ”Som stormen river öppet hav”, ”Basilika” och nyskrivna hits som årets Melodifestivalslåt ”Du är älskad där du går”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2009

lisa-nilssonDen 25 februari släpper Lisa Nilsson ett nytt album, “Sambou Sambou”. Med gitarristen João Castilho från Rio och slagverkaren Sebastian Notini från Stockholm har hon spelat in en ny skiva i Rio de Janeiro. Denna gång med mer traditionell samba och bossanova på portugisiska blandat med klassiker på engelska, bland annat av Burt Bacharach och Henry Mancini.

Till skillnad från Lisas förra album “Hotel Vermont 609” där översättningar till svenska stod i centrum har Lisa denna gång valt att behålla det portugisiska språket, “eftersom det är sällsynt vackert och oöverträffat som rytmiskt sångspråk”.

Lisa Nilsson debuterade 1989 i Melodifestivalen där hon knep en fjärde plats och slog sedan igenom 1992 med albumet Himlen Runt Hörnet. Ett album som kom att sälja närmare en halv miljon exemplar och som dessutom belönades med inte mindre än 5 svenska och 2 danska Grammisar samt 3 Rockbjörnar. Lisa etablerade sig starkt över hela Norden under 90-talet med “soul-pop på svenska”. Hon har sedan utvecklat sitt musicerande till att innehålla allt från jazz och visa till det brasilianska. Lisa skriver sånger på svenska och producerar sina skivor själv sedan 2001.

Albumreleasen följs av ett 20-tal spelningar runt om i Skandinavien med start i Göteborg den 19 mars. Efter den förra Brasilien-inspirerade turnén “Hotel Vermont 609 med Banda Beleza” under 2006, där ett bejublat inslag i konserterna var att spela några brasilianska låtar endast på trio, väljer nu Lisa att göra fullängdskonserter i miniformat.

TURNÉPLAN
Mars
19 Göteborg, Nefertiti
20 Göteborg, Nefertiti
21 Malmö, Palladium
22 Vara, Konserthus
25 Stockholm, Fasching
26 Oslo, Rockefeller
27 Bergen, Ricks Teater
28 Stavanger, Hall Toll

April
2 Köpenhamn, Jazz House
3 Odense, Magasinet
4 Århus, Musikhuset
6 Helsingborg, Dunkers Kulturhus
9 Visby, Munkkällaren
14 Nyköping, Kulturum
15 Västerås, Sigurdsgatan 25
16 Helsingfors, Korjamuu
17 Åbo, Sigynsalen
18 Uppsala, Katalin

HEMSIDA
www.lisanilsson.se

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 10th, 2009

anna-ternheim-2

Anna Ternheim, som blev årets stora svenska artist år 2008 genom att ta hem priserna för både “Årets album” och “Årets kvinnliga artist” på Grammisgalan i onsdags, ger sig i slutet av januari ut på en omfattande Sverige-turné. De spelningar som är klara i nuläget är som följer:

2009-01-29 Konserthuset, Västerås (SE)
2009-01-30 Katalin, Uppsala (SE)
2009-01-31 Flygeln, Norrköping (SE)
2009-02-04 Östraboteatern, Uddevalla (SE)
2009-02-05 Sagateatern, Borås (SE)
2009-02-06 Konserthuset, Göteborg (SE)
2009-02-07 Cirkus, Stockholm (SE)
2009-02-11 Scalateatern, Karlstad (SE)
2009-02-13 Wisby Strand Congress, Visby (SE)
2009-02-14 Lokomotivet, Eskilstuna (SE)
2009-02-15 Konserthuset, Göteborg (SE)
2009-02-19 Scala, Kristianstad (SE)
2009-02-20 KB, Malmö (SE)
2009-02-21 Mejeriet, Lund (SE)
2009-02-22 Estrad, Södertälje (SE)
2009-02-26 Konserthuset, Vara (SE)
2009-02-27 Stadsteatern, Skövde (SE)
2009-02-28 The Tivoli, Helsingborg (SE)
2009-03-04 Gamla Teatern, Östersund (SE)
2009-03-05 Konserthuset, Gävle (SE)
2009-03-06 Spegelsalen, Sundsvall (SE)
2009-03-07 Parkteatret, Oslo (NO)
2009-03-11 Kulturens Hus, Luleå (SE)
2009-03-13 Idunteatern, Umeå (SE)

Biljetter kan köpas genom Ticnet. Håll er uppdaterade om förändringar och nya spelningar på Anna Ternheims hemsida.

Nedan ser du en amatörfilmad video från Orionteatern i Stockholm den 8 december förra året där Anna Ternheim framför låten “Today is a Good Day”.

...