Wacken Open Air

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2013

För femte året i rad startar nu insamlingen av material till 2014 års upplaga av Wacken Metal Battle Sweden 2014, alla hårdrockstävlingars moder. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland. I år har vi även fått med oss Östersund. Det innebär fyra deltävlingar som alla avgörs samtidigt lördag 8 februari i Falun, Göteborg, Stockholm och Östersund. Den svenska finalen avgörs i Falun lördag 15 mars, 2014.

Reglerna är enkla. Alla okontrakterade band inom hårdrock och metal är välkomna att skicka in sina bidrag. Insamling av material sker från och med idag, och avslutas den 31 december 2013.
Av de som skickat in material väljs minst fyra band ut som får spela på någon av deltävlingarna i Stockholm, Göteborg, Falun och nytillskottet Östersund lördag 8 februari 2014. Den svenska finalen avgörs lördag 15 mars i Falun. I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

1:a pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i Tyskland i augusti. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014, och en backdrop 2 x 3 meter från Bandshop.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det som vanligt 30 länder som medverkar, inkluderat Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Nytt land för i år är Egypten. Sverige är med för femte året.

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2014. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2014, blev utsåld på mindre än 48 timmar, vilket var rekordsnabbt.

Vinnaren av världsfinalen får ett skivkontrakt med Nuclear Blast, utrustning från Marshall, samt också spela på Wacken Open Air 2015.

På följande länk finns ett formulär där du kan ladda upp ditt material. Där finns också det kompletta regelverket, samt de priser som vinnaren får.

http://wackenmetalbattle.se/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2013

Nu är banden klara för andra deltävlingen i Wacken Metal Battle Sweden 2013 som avgörs i Falun den 5 april. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. För fjärde året i rad medverkar Sverige i tävlingen Wacken Metal Battle. I år har vi tre deltävlingar och den stora finalen avgörs den 1 juni i Stockholm. Delfinalen i Falun är på Arenan den 5 april.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air-festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

De fyra som tävlar i Falun i bokstavsordning:
Black Daze (Swedish blues metal) från Dala-Järna
IKHON (metal) från Ludvika
Rebel Collective (boogiemetal deluxe) från Gävle
Vanity BLVD (metal) från Avesta/Flen/Stockholm

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air-festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012. Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (15 mars), Falun (5 april) och Stockholm (26 april) . Den stora Sverigefinalen äger rum den 1 juni i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air festivalen i augusti 2013. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti. Vinnaren i Sverige får som tidigare år även en backdrop från Bandshop.

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

Första banden klara för första deltävlingen i Wacken Metal Battle Sweden 2013 som avgörs i Göteborg den 15e mars. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. För fjärde året i rad medverkar Sverige i tävlingen Wacken Metal Battle. I år har vi tre deltävlingar och den stora finalen avgörs den 1 juni i Stockholm. Delfinalen i Göteborg är på Henriksbergs Takterass den 15 mars kl. 20.00.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air-festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

De fem som tävlar i Göteborg i bokstavsordning:
Dethrone (thrash/metal) från Värnamo
Eldrimner (progressiv black metal) från Göteborg
Incarnit(thrash/metal) från Karlstad
Vengha (metal) Från Falköping/Skövde
Zero Illusions (metal) Från Göteborg

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (15 mars), Falun (5 april) och Stockholm (26 april) Den stora Sverigefinalen äger rum den 1 juni i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air festivalen i augusti 2013. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti. Vinnaren i Sverige får som tidigare år även en backdrop från Bandshop.

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2013

För fjärde året i rad drar tävlingen Wacken Metal Battle Sweden igång i Sverige. Wacken Metal Battle är tävlingen för oetablerade band där vinnaren får spela på Europas största metalfestival, Wacken Open Air, i Tyskland. I år har vi tre deltävlingar (Falun, Göteborg och Stockholm) och den stora finalen avgörs den 25e maj i Stockholm.

Wacken Metal Battle startade 2004 när Europas största hårdrockfestival Wacken Open Air ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan och från och med i år är även ’Caucasus Republics’ (det vill säga Georgien, Armenien och Azerbajdzjan). Sverige är med för fjärde året.

Vinnarna i de 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Reglerna är enkla. Alla osignade band inom metal är välkomna att skicka in sina bidrag. Bidraget ska innehålla två låtar på en cd, en bild samt en biografi. Insamling av material sker från och med dagens datum och avslutas den 1:a mars 2013. Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (9 mars), Falun (5 april) och Stockholm (mars).

Den stora finalen i Stockholm äger rum den 25 maj i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air festivalen i augusti 2013. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti.

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

Deadline för material är 1 mars 2013.

Materialet skickas till: Wacken Metal Battle c/o LUNKAN Music & Media, Box 5043, 165 10 Hässelby

www.metal-battle.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2012

Den renommerade svenske trummisen Adrian Erlandsson tvingas stå över brittiska Paradise Losts spelningar på den spanska festivalen Costa De Fuego den 20 juli och Europas största hårdrocksfestival Wacken Open Air den 4 augusti på grund av annan inplanerad aktivitet. Paradise Lost kommer därför att tillfälligt återförenas med sin tidigare trummis Jeff Singer.

Goth metal-pionjärerna Paradise Lost släppte sitt senaste album, “Tragic Idol”, den 23 april i år genom Century Media Records. För skivomslaget stod den Paris-baserade designern Valnoir som tidigare arbetat med bland andra Morbid Angel, Laibach, Ulver och svenska Grammis-vinnarna Watain.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2012

frantic-amber-2012

Frantic Amber från Stockholm tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2012. Tävlingen avgjordes den 10e maj på Göta Källare i Stockholm. Fem band tävlade om att få spela i augusti på världens största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland.

Frantic Amber vann svenska uttagningen av Wacken Metal Battle 2012. På plats fanns en proffsjury bestående av personer verksamma inom musikindustrin och under ledning av ordförande Ida Evileye (Crucified Barbara). Motiveringen lyder:

”Extremt övertygande, inspirerande, energirikt och med en grym självklarhet har detta band helt kört över oss i juryn! Jag har själv varit lite av ett fan sen ett år tillbaka då jag hörde detta band för första gången. Nu ett år senare hör jag ett helt annat band som är fruktansvärt mycket mer samspelta och självklara! Vinnaren av årets Wacken Metal Battle är Frantic Amber”

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i Tyskland augusti 2012. Wacken Open Air är idag världens största metalfestival och drog drygt 75 000 besökare förra året.

Frantic Amber vann även en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter från Bandshop. De får även spela på Metaltowns officiella efterfest.

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air-festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien, Ryssland, Kroatien och Brasilien. Sverige är med för tredje året.

I augusti tävlar bandet Frantic Amber mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Apr 28th, 2012

wacken-metal-battle-2012Med knappt två veckor kvar till svenska upplagan av årets Wacken Metal Battle är nu juryn klar. Det är tredje året Sverige deltar i Wacken Metal Battle, tävlingen där 5 band tävlar om att få spela på Europas största metalfestival. Tävlingen avgörs den 10 maj på Göta Källare i Stockholm.

Juryn består av musiker, journalister och representanter för festivaler. Juryns ordförande är som tidigare år Ida Evileye, Crucified Barbara. Övriga jurymedlemmar är David Szücz (Degradead), Sven Mörén (Rocknytt), Håkan Persson (Skintrade), och Peter Flodman (Metaltown).

Wacken Metal Battle startade när den tyska festivalen Wacken Open Air ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien, Ryssland, Kroatien och Brasilien. Sverige är med för tredje året. Vinnarna i respektive land får spela på WET Stage på Wacken Open Air-festivalen i augusti 2012.

Banden i bokstavsordning:
Stockholm: Ascend (www.ascend-online.com)
Helsingborg: Chine (www.chineofficial.com)
Stockholm: Deathember (www.facebook.com/deathemberband)
Stockholm: Frantic Amber (www.franticamber.com)
Borlänge: Tempory (www.tempory.se)

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2012. Dessutom får det vinnande bandet något som alla metalband behöver, en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter från Bandshop. Vinnaren får även spela på Metaltowns officiella efterfest.

Som support innan tävlingen börjar spelar lovande Black Oak.

Wacken Metal Battle Sweden 2012
Datum: 10 maj kl. 20.00
Plats: Göta Källare, Medborgarplatsen, på Södermalm i Stockholm.
Biljetterna kostar 100:- i förköp + ev. avgift. Biljetterna kostar 150:- i dörren.

Här köper man biljetter

För mer information: www.metal-battle.com/countries/sweden/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 15th, 2011

dimmu-borgir

Det norska black metal-bandet Dimmu Borgir kommer att göra en exklusiv spelning på den ledande europeiska metalfestivalen Wacken Open Air i norra Tyskland nästa sommar. Bandet kommer nämligen att uppträda tillsammans med en orkester och en kör vilket möjliggör en konsert som ligger närmare hur Dimmu Borgir låter på skiva.

Wacken Open Air äger rum varje år under den första helgen i augusti. 2012 är det den 2-4 augusti som gäller och bland redan inbokade band finns de svenska Amon Amarth, Hammerfall och Watain. Bland internationella artister kan nämnas Cradle of Filth, Ministry, Henry Rollins (spoken word-framträdande) och Scorpions.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2011
Bullet

Bullet

Det kritikerrosade hårdrocksbandet Bullet från Växjö är nu inbokade att spela på tyska Wacken Open Air – den största hårdrocksfestivalen i Europa. Sedan tidigare är de svenska banden Blowsight, Crashdïet, In Solitude och The Haunted klara för årets upplaga.

Bland de främsta internationella namnen som ärar Wacken Open Air 2011 med sin närvaro finns Judas Priest, Ozzy Osbourne, Morbid Angel, Sepultura, Apocalyptica, Blind Guardian, Mayhem, Cradle of Filth och Iced Earth.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 11th, 2010

katana

Göteborgs-bandet Katana tog hem segern när svenska Wacken Metal Battle avgjordes sent på lördagskvällen på The Cave i Stockholm. Sex band tävlade om att få spela på världens största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland i augusti.

Sent igår kväll avgjordes vinnaren som får spela på Wet Stage på Wacken Open Air festivalen i Tyskland i augusti. Wacken Open Air är idag världens största metalfestival och drog drygt 75 000 besökare förra året. På plats fanns en proffsjury som utsåg Katana som vinnare.

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 26 länder som medverkar och bland dessa finns USA, Storbritannien och Tyskland. Vinnarna i alla länderna får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2010.

I augusti får bandet Katana tävla mot de 25 andra ländernas vinnare om ett skivkontrakt med Wacken Records.

Hemsidor:
www.metal-battle.com/metal-battle/sweden/
www.myspace.com/bladeofkatana

...