X-Alfonso

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 6th, 2013

Den 8 – 9 Mars är det dags för den tredje upplagan av vinterhalvårets häftigaste festival, Peace & Love Havana! Denna gång i delvis ny regi då svenska Peace & Love-festivalen inte längre är involverad. Ny samarbetspartner är istället Norges ambassad i Havanna. Bokningsbolaget National står numera allena för den svenska delen och kubanske megastjärnan X Alfonsos kulturorganisation FAC ansvarar som tidigare för den lokala produktionen.

Vid årets festival kommer ett drygt tiotal artister att medverka, helt klara är hitintills Kristian Anttila som gör gemensam sak med sina vänner i ett av Norges allra största, John Olav Nilsen & Gjengen samt kubanerna X Alfonso och Santiago Feliu. Fler artister offentliggörs inom kort.

De tidigare festivalerna har bl a gästats av Timbuktu, Looptroop, Maskinen, The Baboon Show och Veronica Maggio.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2012

chords

I förra veckans andra bandsläpp offentliggörs nu fyra akter inom hip-hop och reggae. Chords kommer tillbaka efter sin bejublade spelning 2010, Cubanen X-Alfonso gör sin tredje spelning på festivalen, Navid Modiri uppträder under eget namn och Borlänges egen rappare Follow Him To the End of the Desert uppträder på hemmaplan. Peace & Love äger rum 26-30 juni i Borlänge och årets tema är ”En Ny Värld”.

Trots det gått ett tag sen debuten har Chords hållit sig sysselsatt under åren. Han har bland annat rest runt i Skandinavien och Europa samt öst- och västkusten i USA och gjort totalt mer än 150 konserter tillsammans med i första hand Timbuktu & Damn! och Helt Off men även Looptroop Rockers, J-Ro, Mapei och danska houseproducenten Varano. Nu är han tillbaka med nytt album och ny energi.

Kubas största moderna artist gör hat trick i Peace & Lovespelningar. För tredje året i rad kommer han tillbaka till Peace & Love med sin rockdoftande blandning av hip-hop och reggae. X-Alfonso är en grymt inflytelserik artist på Kuba, b la officiell ambassadör för UNICEF samt ansvarig för Peace & Love Havana. 2009 spelade han i sin hemstad Havanna inför 1, 1 miljoner människor i publiken.

Det var inte meningen att Navid Modiri skulle bli musiker. Siktet var inställt på författarskap när Navid skrivit sin första diktsamling och hade en roman på gång. Men så träffade han sju musikaliska killar i Skåne och de hade tålamodet att låta Navid upptäcka sin musikalitet. Sedan dess blev det skivor och energiska spelningar med kompbandet Gudarna. Nu är Navid äntligen tillbaka på scenen, den här gången under eget namn och aktuell med nya ep:n Hopplös.

Follow Him to the End of the Desert är en dedikerad och intill vansinne övertygad vegan och hiphopartist från industristaden Borlänge i Dalarnas mörka skogar. Han är den enda akten i sitt slag. Han har upplyst och predikat live på ställen som Debaser Slussen, Roskildefestivalen och Loppen med sina originella och intensiva liveframträdanden. Han har blivit dissad av Jan Guillou för sitt engagemang i vargdebatten. Den debatten må vara viktig men det är musiken som är drivande och efter en del vinyl-EPs och mixtapes är det i juni dags för första singeln “Time To Die” från skivan The Dalecarlian Book of the Dead som kommer till hösten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2011

peace-and-love-havana

Peace & Love Havana i mars i år blev en succé och nu börjar konturerna av nästa upplaga skönjas. Festivalen äger rum på klassiska El Morro, det välkända fortet vid inloppet till Havannas hamn, den 9 – 11 Mars 2012 och första bekräftade artister är Maskinen och Timbuktu. Maskinen har i år vuxit till en av våra allra största akter och Jason ”Timbuktu” Diakité medverkar just nu i en uppmärksammad tv-serie.

Peace & Love Havana 2011 var fantastiskt och jag är väldigt glad över att få tillfället att åka dit igen 2012. Kuba är ett unikt land där musik och kultur är väldigt högt värderade. Något som känns otroligt inspirerande för mig, säger Timbuktu.

I år sätter Timbuktu ihop ett litet unikt hip hop-set med bl a Chords.

Årets festival i magiska parken Los Jardines de Las Tropical var den första någonsin av sitt slag på Kuba och de närmare 11 000 besökarna på plats kunde se den kubanske legenden Silvio Rodriguez (bl a upphovsman till ”Sång till friheten”) inleda första dagen med två akustiska spår, tätt följd av succéartade framträdanden av Looptroop Rockers, Familjen och bland annat den kubanske störste singer/songwriter Carlos Varela. Dag två blev om möjligt än mer fantastisk med Timbuktu & Damn!, omtumlande The Baboon Show samt avslutande kubanske giganten X Alfonso.

I och med flytten till fortet El Morro hamnar festivalen än centralare och atmosfären lär bli minst lika magisk med den vidunderliga utsikten över klassiska Malecon och stadens anrika siluett. Tre veckor tidigare arrangeras en av världens största och mest ansedda bokmässor på samma plats. Förra året besöktes den av 2, 3 miljoner personer. Lokal arrangör är även denna gång Fabrica de Arte Cubano, multikulturbolaget som drivs av X Alfonso. Den sistnämnde uppträder även vid kommande festival, tillsammans med ytterligare ett antal svenska och kubanska artister – totalt kommer det att röra sig om ca 15 artister utspridda på tre dagar.

Mycket mer info inom kort.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2011

x-alfonso-2

Peace & Love vill sprida så mycket fred och kärlek som möjligt och efter tidigare projekt i Chile, Texas och Kina har nu turen kommit till Kuba. Arrangemanget ordnas tillsammans med skivbolaget National och äger rum den 25-26 mars under namnet Peace & Love Havanna i huvudstaden Havanna. Artister är några av Kubas största artister samt de svenska akterna Timbuktu & Damn!, Looptroop Rockers och The Baboon Show.

Att åka till Havanna och spela tror jag blir en av de absolut största saker som har hänt mig i mitt musikaliska liv. Att säga att det ska bli kul är en underdrift. Det kommer att bli omvälvande, säger Jason ”Timbuktu” Diakité.

Tanken är att arrangemanget görs för de vanliga kubanerna och att detta ska bli ett uppskattat och årligt återkommande event på Kuba. Festivalen äger rum i Los Jardines de Las Tropical i Havanna under den 25 och 26 Mars. Entréavgiften är 20 kubanska pesos (cirka 6 svenska kronor) och Las Tropical har kapacitet att ta 10 000 besökare per dag.

Spännande och intressant att göra det på Kuba, våra grundvärderingar är inte geografiskt bundna. Kuba är också ett musikaliskt land med stolta traditioner inom musiken, säger Urban Näslund, projektansvarig från Peace & Love.

X-Alfonso är en av medarrangörerna på plats såväl som en av Kubas mest populära artister och en av de som kommer att spela på arrangemanget. X-Alfonso är även officiell UNICEF-ambassadör på Kuba. Förra året gjorde han bland annat en spelning på Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Jag älskade det! Stämningen på plats, alla glada miner och mixen av musik inspirerade mig, och jag började drömma om ett liknande evenemang på Kuba. Nu är det verklighet och det känns helt fantastiskt, säger X-Alfonso.

Klara artister för Peace & Love Havanna
-Timbuktu & Damn!
-Looptroop Rockers
-X-Alfonso [CU]
-The Baboon Show *

*The Baboon Show har bland annat gjort en framgångsrik turné i Kina, varit nominerade som bästa rockakt på årets P3 Guld och är även nominerade i kategorin Årets rock/punkrock på Manifestgalan som äger rum i början av februari. Galan arrangeras av Sveriges oberoende musikproducenter, SOM.

Totalt kommer cirka 6 kubanska och 5 svenska akter att uppträda under Peace & Love Havanna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2010

x-alfonso

Detaljerna runt ett av sommarens mäktigaste utländska besök klarnar.

X-Alfonso – en av de allra bästa, fräckaste och populäraste artisterna på Kuba de senaste åren. Några uns Bob Marley, Che Guevara, John Lennon och kanske även en aning Prince, Manu Chao och Lenny Kravitz inympade i en alldeles egen stark Kubansk personlighet. X Alfonso kommer att göra minst tre konserter och är även klar för TV4 Nyhetsmorgon den 28 Juni. Han har tidigare gjort succé på bl a Roskildefestivalen och på festivaler i London och Berlin men detta blir första gången Sverige får chans att ta del av hans oslagbara hybrid av Rock, Hip Hop och traditionell Kubansk musik.

Hemsida
www.myspace.com/xalfonsocuba

Turnédatum
26/6 Midsommarlatino – Järva Folkets Park
30/6 Peace & Lovefestivalen – Borlänge
2/7 Folkets Park – Malmö

...