Eva Dahlgren till Gröna Lund i sommar

Av Redaktionen
Apr 4th, 2013
0 Kommentarer
363 Views

Hon har släppt 13 studioalbum, vunnit nio Grammis men framför allt har hon vunnit svenska folkets hjärtan. Det är 32 år sedan hon som soloartist uppträdde på Gröna Lund men snart är den långa väntan över. Den 30 augusti kl. 20.00 kliver Eva Dahlgren återigen ut på Gröna Lunds Stora Scen.

Eva Dahlgren gav ut sin första platta 1978 och fick sju album senare ett fullständigt erkännande som en av Sveriges bästa sångerskor, textförfattare och kompositörer med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Efter sitt hyllade deltagande i TV4:s ”Så mycket bättre” gav hon sommaren 2012 ut en samlingsskiva som sammanfattade hennes karriär. Sist hon stod som soloartist på Gröna Lunds scen var den 18 augusti 1981. Men den 30 augusti kl. 20.00 är hon äntligen tillbaka.

Det är inte klokt att det är 32 år sedan hon hade en egen konsert på Grönan. Eva Dahlgren är en artist man aldrig kan få nog av och en personlig favorit till mig. Jag är otroligt lycklig och stolt över att hon nu kommer hit, säger Kenny Mattsson, programchef på Gröna Lund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *