Foo Fighters till Sverige i sommar

Av Redaktionen
Jan 21st, 2011
0 Kommentarer
412 Views

foo-fighters-live-2011Foo Fighters intar anrika Stockholms Stadion den 22 juni. Fansen har väntat och längtat sedan 2008, då bandet spelade på ett fullsatt Stora Skuggan i Stockholm. I sommar kommer de äntligen tillbaka, då med en helt ny platta och såklart en lång rad fantastiska låtar i bagaget. Men inte nog med det. På konserten på Stockholms Stadion ser vi dem tillsammans med Sverigefavoriterna Band of Horses och dessutom skotska up-and-coming-hjältarna Biffy Clyro. På samma scen. Under samma kväll! Biljetterna släpps den 26 januari.

Redan under Nirvana-tiden skrev Grohl låtar som skulle utgöra embryot för det första Foo Fighters albumet. Men blygsamheten fick honom att smyga med låtarna och han spelade in låtarna i hemlighet. Inte ens efter Kurt Cobains tragiska bortgång kändes det som att rätt väg att gå vara den allena solorutten. Efter att han tackat nej till att spela med storheter som Tom Petty och stött bort idén om att, i hans egna ord, ”bara spela trummor i ännu ett band”, fann han sig i studion och började spela in underlaget som skulle bli den självbetitlade debutalbumet.

Foo Fighters självbetitlade debutalbum (1995) blev en enorm framgång. Redan med sitt andra album, ”The Color & The Shape”, fick de en miljonsäljare som nominerades i flera olika kategorier i MTV:s Vide Music Awards och placerades sig på en förnämlig tionde plats på den amerikanska Billboard-listan och en tredje plats på den engelska albumlistan. Och så har det fortsatt. Album och konsertsuccéer efter vart annat. 1999 ttilldelades en Grammy för Best Rock Album för ”There Is Nothing Left To Lose” och 2002 för ”One By One”. Den tredje Grammys erhöll de i samma kategori för ”Echoes, Silence, Patience & Grace” (2007).

Bandets fanskara har bara vuxit och vuxit allt eftersom de lagt världen vid sina fötter. De säljer ut allt från Wembley Stadion till Madison Square Garden. Sverige har haft lyckan att få ta emot dem ett flertal gånger och det är förmodligen det storslagna och dedicerade mottagandet som gör att de väljer att återkomma gång på gång!

Senare i år kommer den nya plattan som Dave Grohl arbetat på tillsammans med producenten Butch Vic (senast de två arbetade ihop var på Nirvanas Nevermind-platta).

Konsertinfo
22.6 Stockholm, Stockholms Stadion

Mer information om Foo Fighters Sverige-spelning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *