Helena Josefsson släpper nytt soloalbum

Av Redaktionen
Dec 7th, 2010
0 Kommentarer
688 Views

helena-josefsson

Efter år av körsång bakom namn som Per Gessle och The Ark och en stundande världsturné med Roxette är det dags för Helena Josefssons andra soloskiva och den första på svenska – betitlad ”Kyss Mig”.
Albumet handlar om att inte glömma bort sig själv även när man älskar andra och att våga ta den obekväma vägen.
“Kyss Mej” släpps I februari 2011.

Tillvägagångssättet har enligt Helena varit lite annorlunda sedan debuten; ”Det har varit en spännande upptäcktsfärd att skriva det. Första gången på svenska, och första gången jag gjort musik i datorn. En ny värld har öppnat sej! Plötsligt kan jag visa mer av vad jag hör inuti huvudet, utan att bli begränsad av mitt pianospel. Vågade prova på allt möjligt. Jag har lågt blodtryck och blir så kall om näsan och händerna om jag är stilla för länge. Sportcentrat runt hörnet har blivit en favoritplats. Jag går dit så ofta jag kan och dansar, slåss och lyfter små svarta klumpar. Så många knutar jag har knutit upp inuti hjärtat. Det sitter en liten elak djävul på min högeraxel och skriker så högt med sin hesa, pipiga röst. Men honom har jag nästan slagit ner nu. Så kan jag höra den lilla busiga ängeln bättre, från andra axeln. Hon sjunger: -”The past is gone. You know nothing about the future. All you have is the present! Heja dej heja heja dej!” ”

Med sitt fransk-engelskspråkiga band Sandy Mouche har Helena gjort skivor som släppts i Sverige, Japan, Australien och Frankrike. Detta har lett till konserter i bl a Paris, Polen och Schweiz. Låten ”Spiderweb Suit” kom med i långfilmen ”New York Waiting”. Solodebuten från 2007 tog henne bland annat till Berlin, och låten ”Where does the unused love go” var med som soundtrack till TV-serien ”Mia & Klara”.

Albumet handlar också om att bli mamma och hur allting runt omkring en förändras då. ”Sedan jag blivit mamma känns det som om allt börjar om från början. Det är som om jag föddes till en ny värld själv. Nu har vårt nya liv börjat och vi har fått lära oss allt från grunden. Kan man älska någon för mycket? Hur blir man en familj? Och när ska man hinna allt? Min lilla pojke gör mej så väldigt glad varje dag! Så en dag vaknade jag och märkte att jag tacksamt glömt bort mej själv. Jag har slutat att imponera på mej själv har jag märkt. Har glömt bort vad jag själv har att vara stolt över. Har till och med glömt bort min musik och min röst. Det var skönt att gömma sej bakom honom, att slippa sej själv ett tag. Men det håller inte. Musiken måste få vara med så att jag blir jag. Producenten Christoffer Lundquist och jag ville gå bort från våra upptrampade stigar. Ha det lite obekvämt, långt bort från säkra kort. Vi tog en skogspromenad med högklackade skor på oss. Vi snubblade fram mellan tuvor och myrstackar. När vi blivit nöjda slängde vi oss i en solig glänta där i stora skogen och värmde oss. Klinkade på gitarren, drack lite dagg med harsyreströssel och sjöng något fint bara. Nu blir denna musik fri att flyga bort till ditt öra och sätta sej. Välkommen hit till min lilla värld!”

Helena är dessutom aktuell med en huvudroll i musikdokumentären ”Jag är min egen Dolly Parton” med biopremiär i mars.

Singeln ”Nån Annanstans, Nån Annan Gång” kan höras på P4 nu!

Diskografi:
2004: Sandy Mouche ”White Lucky Dragon”
2006: Sandy Mouche ”…and poems for the unborn”
2007: Helena Josefsson ”Dynamo”
2011: Helena Josefsson ”Kyss Mej”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *