Kikki Danielsson riskerar fängelse – uppe i rätten idag

Av Redaktionen
Mar 28th, 2012
1 kommentar
448 Views

Kikki Danielsson, en av Sveriges mest folkkära artister under andra hälften av 1900-talet, står idag inför tingsrätten i Härnösand. Hon misstänks för narkotikasmuggling sedan hon beställt medicin på nätet för egenvård utav reumatism och sömnproblem. De indiska tabletterna innehöll Diazepam vilket är narkotikaklassat utav läkemedelsverket i Sverige. Hon riskerar enligt åklagaren Peter Olofsson någon månads fängelse vid en fällande dom.

“Det är så onödigt och obehagligt. De som känner till mig vet ju att jag aldrig sysslat med narkotika, och aldrig kommer göra det. Vi får se hur det går, jag kanske får göra intervjuer från fängelset”, säger hon i en intervju med Expressen.

Hon säger vidare att hon är osäker på om hon orkar fortsätta med sin karriär om straffet blir hårt.

Kikki Danielsson har deltagit i Melodifestivalen inte mindre än nio gånger och har representerat Sverige i Eurovision Song Contest två gånger (1982 med Chips och 1985 på egen hand med klassikern “Bra vibrationer”). Hon firar nu 40 år som artist.

Ett svar till “Kikki Danielsson riskerar fängelse – uppe i rätten idag”

  1. […] För en vecka sedan berättade vi om att den folkkära artisten Kikki Danielsson skulle gå upp i rätten, misstänkt för narkotikasmuggling efter att ha beställt 240 sömntabletter på nätet. Idag friades hon från dessa anklagelser. Kikki är glad och lättad över att det hela äntligen är över uppger hennes advokat Peter Näslund. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *