Lyssna till Ola Salos Linnaeus Rex på Tengstrandfestivalen i Växjö

Av Redaktionen
Jun 24th, 2010
0 Kommentarer
373 Views

per-tengstrandPer Tengstrand står för en musikfest i Växjö för tredje gången, denna gången med namnet Tengstrand Noll10. Två teman går genom festivalen i år, ett är Ludwig van Beethoven och det andra är Växjös profil som en grön stad.

Det blir gäster både från när och fjärran, Musica Vitae medverkar i flertalet konserter, Göteborg Wind Orchestra kommer till Växjö, Sankt Sigfrids Kammarkör sjunger och från New York kommer konsertmästaren från The Metropolitan Opera, David Chan. Lisa Syrén får en egen talkshow på Palladium och världens främste sommelier Andreas Larsson skall prata om vin och musik.

Mitt i festivalen blir det en festlig familjedag i Växjö Konserthus med Djurens Karneval av Camille Saint-Saëns.

Och sist men inte minst, så får Växjöborna chansen att lyssna till Ola Salos “Linnaeus Rex” igen för första gången sedan Linnéårets invigning.

Musik i Syd har i uppdrag att verka för ett rikt, aktivt och varierat musikliv i Skåne och Kronoberg. Som musikproducent och arrangör har Musik i Syd en samordnande roll och medverkar till att musiklivet för såväl barn som vuxna stimuleras och utvecklas. Musik i Syd verkar också som nav för – och ofta även initiativtagare till – en mängd projekt och festivaler runt om i Kronoberg, Skåne och Öresundsregionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *