Matt Corby till Stockholm i juni

Av Redaktionen
Apr 2nd, 2013
0 Kommentarer
345 Views

I fjol gjorde Matt Corby två bejublade konserter i Sverige och det var tydligt att det fanns långt många fler svenska fans än vad det fanns biljetter. Vi är verkligen peppade när vi nu kan meddela att supertalangen från Australien kommer till Stockholm och Kulturhustaket den 25 juni.

Liknelserna med Nick Drake och Jeff Buckley har måhända dragits till leda redan, men faktum är att just dessa två tunga namn beskriver Matt Corby på ett förtjänstfullt och rättvist sätt. Han må vara enbart 22 år gammal, men är så självklar i sitt artisteri och levererar redan ett unikt sound som fäster direkt.

I Australien är han enorm och redan 2009 gjorde han sig ett litet namn här i Europa då han flyttade till London och signade med Communion som ägs av Ben Lovett från Mumford & Sons. Därefter tog det fart och i fjol följde han upp en utsåld Londonturné med en utvidgad Europaturné som inkluderade en konsert i Lund och en i Stockholm. Båda helt fullsatta.

Senaste EP’n “Into the Flame” är hans fjärde i ordningen och har blivit hyllat av såväl press som publik. Vi ser fram emot ett kommande debutalbum och drömmer oss bort till sommaren då vi kommer kunna få njuta av Matt Corby för en unik Stockholmskonsert. Förutom konserten på Kulturhustaket den 25 juni har du även chansen att se honom på Peace & Love i Borlänge i slutet av juni. Detta är en artist vi alla kommer få se och höra betydligt mycket mer av i framtiden. Garanterat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *