Medverkande artister Record Store Day Sverige 201

Av Redaktionen
Apr 4th, 2013
0 Kommentarer
391 Views

Nu är det bara drygt två veckor kvar till Record Store Day 2013 när vi firar kärleken till musiken. Dagen samlar fans, artister och tusentals skivbutiker runt om i världen. I Sverige är det 41 independentbutiker som deltar. Utvalda produkter och specialutgåvor kommer att säljas till specialpriser, och under dagen sker livespelningar och skivsigneringar.

De artister som medverkar under Record Store Day Sverige visar bredden inom svenskt musikliv. Det är bland andra Petra Marklund, Britta Persson, Maia Hirasawa, Adolphson & Falk, Cookies N Beans, Hästpojken, Mattias Alkberg, Nomads, Sibille Attar, Miriam Bryant, Peter LeMarc, Olle Ljungström, Stiko Per Larsson och Tandem Sky.

Se här för fullständig förteckning (uppdateras kontinuerligt).

Syftet med Record Store Day är att sätta fokus på den unika bredd och det djup – i både kunskap och sortiment – som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och naturligtvis att fira kärleken till musiken. Officiell ambassadör för Record Store Day 2013 är Jack White från White Stripes.

Vi hoppas att kunna bredda vår kundkrets; locka besökare som kanske aldrig ägt en fysisk skiva och få dem att upptäcka skivbutiken, säger Christer Björsson, på Record Hunter, en av initiativtagarna till Record Store Day Sverige.

En ny sorts skivbutiker
Under de senaste tjugo åren har vi sett hur många skivbutiker har fått lägga ner, framför allt på grund av den växande digitala musikkonsumtionen. Men 2007* hände något – den stadigt sjunkande vinylförsäljningskurvan började peka uppåt igen. 2011 nådde den något högre än år 2000, bland annat tack vare att intresset för specialboxar och utgåvor som endast säljs i begränsad upplaga har ökat.

Record Store Day Sverige arrangeras i samarbete med Border Music, Cosmos Music Group, EMI Music, Playground Music, Sony Music, Universal Music och Warner Music.

www.recordstoreday.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *