Metal Blade tar bort musik från Spotify

Av Redaktionen
Nov 16th, 2010
7 Kommentarer
1022 Views

En rad album utgivna av det ledande amerikanska metalskivbolaget Metal Blade Records har den senaste veckan tagits bort från Spotify. Det handlar bland annat om album från de svenska dödsmetallbanden Amon Amarth och The Crown samt flera andra artister såsom God Dethroned, As I Lay Dying, Vader och Bolt Thrower. Någon orsak till detta har inte framkommit men en anställd på Spotify har bekräftat att skivbolaget har krävt att dessa tas bort från den populära musiktjänsten.

7 Svar till “Metal Blade tar bort musik från Spotify”

 1. Johan skriver:

  Vilka spånskallar! Finns motivering

 2. Redaktionen skriver:

  Jag tror det hade något att göra med att Metal Blade bytte digitala distributionskanaler och att det troligtvis skulle komma tillbaka allteftersom. Det återstår väl att se.

 3. Kvasi skriver:

  Har ju inte kommit tillbaka något än, så det låter ju dystert.

 4. […] Media är inte det enda stora oberoende skivbolaget som lämnat Spotify. I november förra året valde amerikanska Metal Blade Records att göra samma sak eftersom även […]

 5. Eniac skriver:

  Och ännu inte. Baou.

 6. Century Media tog ju också bort sin musik ganska nyligen. Vi som gillar metal borde få rabatt om det ska fortsätta så här.

 7. […] som lämnat musiktjänsten Spotify. De har därmed valt att följa samma väg som amerikanska Metal Blade och tyska Century Media vilket innebär att tre av de mest välkända bolagen inom metalgenren nu […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *