My Chemical Romance till Sverige i vår

Av Redaktionen
Dec 15th, 2010
0 Kommentarer
405 Views

my-chemical-romance-live-2011Som en fanbärare av den nya arena-punken har My Chemical Romance en särställning som obönhörliga ledare. Med en kultliknande attraktionskraft har de tagit ett hårt grepp kring en hel generation av tonåringar med allt och inget i tankarna. Men det är ett ömsesidigt förhållande där publik och band lever i symbios. Om ni inte förstår så kommer ni aldrig att förstå. Den 18 mars spelar My Chemical Romance på Hovet i Stockholm.

När MCR dök upp ur askan efter World Trade Center-attacken var det hela en reaktion på de känslor som sparkades runt i huvudet på sångare Gerard Way. Att det hela mynnade ut i vad MCR är idag kunde nog ingen tro. Kanske inte ens Way själv. Men nu, efter åtta år och fyra album, så har bandet blivit ett fenomen större än enbart musiken.

Med skivan ”Three Cheers for Sweet Revenge”, ett album som sålde platina på mindre än ett år, så klev MCR ett stort steg i riktning mot succé men för de flesta runtom i världen så var det med ”The Black Parade” som de mötte den stora massan. ”The Black Parade” var ett konceptalbum som tog publiken och kritikerna med storm. Kanske hade Green Day bevisat med ”American Idiot” att konceptalbumet inte strikt var en företeelse från sjuttiotalet, och MCR knöt med ”The Black Parade” ett band med publiken som skulle visa sig vara obrytbart. Albumet såldes i flera miljoner exemplar och hyllades till både höger, vänster och alla övriga riktningar!

Nu har MCR återvänt med ytterligare ett utstuderat konceptalbum, ”Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys” och alla, ja alla, har redan hört ”Na na na (na na na na na na na na na)! Sitter som klister och vi jublar. Med ”Danger Days” har de lyckats med konststycket att skapa något utöver musiken och fans tillika kritiker har redan gjort mer än bara tummen upp.

Det är med stor förväntan vi kan se framemot deras kommande liveshow. Om man tittar tillbaks till vad det gjorde efter ”The Black Parade” så är det legitimt med stora förväntningar. Men gissningsvis behöver ingen vara orolig.

Vi kan stolt presentera My Chemical Romance live på Hovet i Stockholm den 18:e mars nästa år. Välkommen!

För mer information www.mychemicalromance.com.

Konsertinfo
18.3 Stockholm, Hovet

Mer information om My Chemical Romances Sverige-spelning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *