Mykki Blanco till Sverige i oktober

Av Redaktionen
Sep 22nd, 2013
0 Kommentarer
433 Views

Med alter-egot Mykki Blanco tryckte Michael David Quattlebaum Jr upp trans-rappen rakt i fejjan på alla som behövde en dos verklighet. Mykki Blanco bryter ny mark i gamla kvarter och påvisar all den fräschör som samtidens dilettanter saknar.

Quattlebaum är en tusenkonstnär med en fingertoppskänsla som förgör även de främsta i leden. Poet, skådespelare, musiker, performance artist… you name it, som 24-åring har han ett bagage som väger likt Mt Everest och vars stoltserande höjd är lika imponerande, om inte mer. ”Wavvy” är en klubbbanger som krossar allt motstånd. ”Join My Militia (Nas Gave Me A Perm” är en nattsvart creeper som ligger och bultar hårt på ryggradens nerver. Det rycker, trycker och blöder ymnigt från varje stavelse som Mykki Blanco spottar ur sig och varje ord letar sig rakt in i hjärnloben.

Inför den stundade Sverigeturnén ställer vi oss upp applåderar och stavar med lätthet M-Y-K-K-I-B-L-A-N-C-O med stora, större, störst bokstäver. Det går inte att ändra på. Det är bara så det ser ut. Deal with it.

Konsertdatum
23 oktober – Stockholm, Debaser Medis
24 oktober – Göteborg, Nefertiti
25 oktober – Malmö, Babel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *