Nas till Siesta!

Av Redaktionen
Mar 27th, 2013
0 Kommentarer
384 Views

Han är onekligen en av världens främsta rappare genom tiderna. Nu gör amerikanska Nas en exklusiv festivalspelning på Siesta! i Hässleholm…

1994 släpptes den debut som fortfarande, nitton år senare, räknas till en av de bästa skivorna som någonsin gjorts och med ”Illmatic” skrev Nas in sig själv i musikhistorien.

Det sägs att en svala inte gör en sommar och på samma sätt ger inte ett fantastiskt album en karriär men när varenda släppt skiva når Billboards r’n’b-listas andra eller första plats finns det inte mycket kvar att ifrågasätta.

Hur förmedlar man betydelsen av en legendar och superstjärna i såhär korta ordalag? Nas är killen som på grund av biljettryck körde rygg-i-ryggkonsert på Berns i mars. Han har turnerat med Bob Marleys son Damien.

Han skriver socialrealistiska texter vars värde för fansen aldrig skulle gå att omsätta i pengar. Det är östkusthiphop och det är Brooklyn och det är smutsigt och tungt och alldeles, alldeles fantastiskt.

Senaste festivalspelningen i Sverige var på Way Out West 2009 och när han nu åter spelar för en svensk festivalpublik har han dessutom den senaste skivan ”Life Is Good” med sig i repertoaren.

Episkt är nog det mest passande ordet för att beskriva det faktum att Nas kommer till Hässleholm.

Tro Hopp Kärlek

Micke Fredholm

Chef Markan – Festival Manager

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *