Natalie Merchant släpper nytt album

Av Redaktionen
Apr 9th, 2010
0 Kommentarer
272 Views

Natalie Merchant släpper omtalade projektet “Leave Your Sleep” den 14 april.

Albumet släpps i två versioner, en dubbel CD med 26 låtar på, och en “collections of” som innehåller 16 utvalda låtar. Låtarna är egentligen dikter från både välkända och mindre kända poeter, som Merchant har tonsatt. Bland annat hittar vi texter av Ogden Nash, E.E. Cummings, Christina Rossetti och Robert Graves. Dubbelskivan kommer med en åttio sidor tjock bok som innehåller dikterna i originalframförande och noteringar av Merchant.

Natalie har varit aktiv inom musiken under en lång tid och har vunnit över kritkerna på sin sida, numer är hon en av USAs mest respekterade artister med ett rykte om att vara en låtskrivare av rang och en fenomenal live-artist.

Vouge har kallat henne för “one of the most successful and enduring alternative artists to emerge from the eighties intact and uncompromised.”

På kommande album har hon skrivit och samarbetat med en rad människor, dessa gästar henne även på albumet, bland andra: Wynton Marsalis Quintet, Lúnasa, The Klezmatics, Medeski Martin & Wood, The Fairfield Four, Hazmat Modine, The Ditty Bops, Katell Keineg, och The Memphis Horns.

Många av oss känner igen Merchant från bandet 10,000 Maniacs och de släppte två platina och fyra guldskivor tillsammans mellan åren 81-93. Hon har under åren samarbetat med en rad stora artister som till exempel: REM, David Byrne, Philip Glass, Billy Bragg, Wilco, Tracy Chapman och Ryan Adams. Hon har även engagerat sig i olika välgörenhetsprojekt som till exempel Läkare utan gränser, Greenpeace, Planned Parenthood bland andra.

2003 föddes hennes första dotter och Natalie tog då en välförtjänt paus från turnélivet. Under de senaste 5 åren har Natalie varit hemma med familjen och planerat sitt kommande album, och nu är det dags för världen att få höra magiska “Leave Your Sleep”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *