New York Dolls till Göteborg i april

Av Redaktionen
Mar 12th, 2010
0 Kommentarer
451 Views

new-york-dolls

Förra året gjorde NEW YORK DOLLS en bejublad konsert på Strand i Stockholm och den 28 april har vi äran att erbjuda en exklusiv Sverige spelning med bandet på Sticky Fingers Top Floor.

Innan punk-rock ens fanns som term fanns New York Dolls som personifierade det. New York under tidigt 70-tal var platsen för New York Dolls i sina unga galna dagar. De levde hårt och enligt rockens alla riktlinjer.

Många håller New York Dolls som pionjärer inom både punk och glam metal men det dröjde till stora band som Mötley Crue, Sex Pistols, Billy Idol och Morrissey började nämna dem som en stor influens som andra dödliga fick upp ögonen för dessa egensinniga och dekadenta musiker.

New York Dolls höll ihop fram till 1975 då bandet splittrades och började med andra projekt. Johnny Thunders och Jerry Nolan gick bort i början på 90-talet men 2004 blev de tillfrågade av sitt gamla fan Morrissey om de ville spela i London och succén var given!

Efter den spontana återföreningen släppte de 2006 en ny skiva och tidigare i år kom senaste “Cause I Sez So”.

Låt dig inte luras av det något äldre utseendet som de nuförtiden sportar – punkrockhjärtat sitter fortfarande precis där det ska på dessa erfarna herrar!

Hemsidor:
www.nydolls.org
www.myspace.com/newyorkdolls

Speldatum:
ONSDAG 28 APRIL – STICKY FINGERS, GÖTEBORG

Närmare information om New York Dolls konsert i Göteborg hittar du här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *