Norska diplomater utbildas i black metal

Av Redaktionen
Jun 8th, 2011
1 kommentar
686 Views
Dimmu Borgir

Dimmu Borgir

Chefen Kjersti Sommerset på det norska utrikesministeriet berättade nyligen för tidningen Dagens Næringsliv att blivande norska diplomater numera får utbildning i norsk black metal, en extrem och inte helt okontroversiell musikgenre som tog sitt avstamp kring 1990 och som nu blivit en av landets stora exportprodukter.

Sommerset berättar i intervjun att Norge för tillfället har 106 utrikesbeskickningar som idag får många förfrågningar från personer som vill ha information om norsk black metal som fenomen. I utbildningen för diplomataspiranter så ingår ett omfattande kulturellt program som syftar till att ge studenterna en god förståelse om norsk kultur och den norska kulturindustrin.

Förutom stora internationella framgångar för band som Mayhem, Dimmu Borgir och Satyricon så har genren black metal fått stå i rampljuset på senare tid i och med Keep of Kalessins finalplats i den norska versionen av Melodifestivalen.

Ett svar till “Norska diplomater utbildas i black metal”

  1. […] året berättade vi att norska diplomater utbildades i black metal. Nu rapporterar DN att norrmännen numera också kan läsa gangsterrap vid Oslo universitet. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *