Ny samling med Björn Afzelius

Av Redaktionen
Nov 22nd, 2011
0 Kommentarer
1308 Views

bjorn-afzelius

Kärlek och rättvisa. Rättvisa och kärlek. Två ständiga nyckelord för Björn Afzelius (1947-99). Lagom till 40-årsjubiléet av Afzelius skivdebut – med Hoola Bandoola Bands ”Garanterat individuell” år 1971 – släpper Metronome en ny samling som utgår från just dessa teman.

”Tusen bitar – sånger om kärlek och rättvisa” består dels av 2 CD med Afzelius mest folkkära låtar, sånger hämtade från åren som soloartist och från duoalbum med Hoola Bandoola-kollegan Mikael Wiehe. Med titlar som ”Tusen bitar”, ”Sång till friheten” och ”En kungens man” bland 32 spår.

CD3 i ”miniboxen” innebär att två hyllade konsertalbum med Björn Afzelius för första gången släpps på CD. ”Afzelius, sång & gitarr” innehåller upptagningar från Montmartre i Köpenhamn (inspelat 1984), Stockholm (1977) respektive Århus (1984). ”En man, en röst, en gitarr” spelades in i Ystad, Trelleborg och Göteborg under en turné vintern1986/87.

I det medföljande CD-häftet finns ett vänporträtt av Björn Afzelius skrivet av Hannes Råstam, som under många år var basist i Afzelius band Globetrotters.

”Tusen bitar – sånger om kärlek” innehåller totalt 53 spår från en röst och människa som aldrig bad om lov för att få sprida sin vision om rättvisa och kärlek.

www.bjornafzelius.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *