Pat Egan från Relapse Records är död

Av Redaktionen
Feb 21st, 2013
0 Kommentarer
418 Views

Enligt amerikanska Billboard så avled i måndags den 18 februari skivbolaget Relapse Records försäljningschef Pat Egan på grund av komplikationer i samband med en lunginflammation. Han arbetade tidigare på bland annat Energy Records och Pavement Records.

Metalcorebandet The Dillinger Escape Plans gitarrist Ben Weinman sa följande:
“Pat Egan var en av de mest passionerade och positiva människor jag någonsin haft nöjet att lära känna. För någon som arbetar i denna ofta otacksamma musikbransch så länge som han gjorde så älskade Pat alltid det han gjorde och uttryckte också detta till alla runt omkring honom. Pat var någon som knöt människor samman och vi kommer alla att sakna honom enormt.”

“En del av er känner honom som Relapse säljare, skivbolagets ansikte mot butikerna. Men han var också en av de mest älskvärda personerna jag någonsin träffat i en industri som inte alltid är känd för värme”, sa Relapse Records vd Reynhold “Rennie” Jaffe.

Pat Egan överlevs av sin fru Melinda och dottern Katie.

Relapse Records kommer att släppa en samlingsskiva med tjugo av Pats favoritlåtar där alla intäkter går till en collegefond för Pat Egans dotter Katie.

Bland några av de mest kända banden på Relapse Records kan nämnas Suffocation, Incantation, Deceased, Brutal Truth samt svenska General Surgery. Skivbolaget har sedan starten 1990 specialiserat sig på metal med särskilt fokus på dödsmetall och grindcore.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *