Punkikonen Malcolm McLaren är död

Av Redaktionen
Apr 8th, 2010
0 Kommentarer
480 Views

Den brittiska musikprofilen Malcolm McLaren avled idag efter en längre tids kamp mot cancer. Han blev 64 år gammal och väntas begravas på kyrkogården Highgate i London. Han avled dock i New York.

McLaren var under 70-talets punkvåg manager för flera band, bland annat de numera världsberömda Sex Pistols och New York Dolls. Med de tidigare skapade han rubriker i hemlandet genom utgivningen av klassikern “God Save The Queen” i samband med den engelska drottningens 25:e år på tronen.

Malcolm McLaren föddes i London 1946 som son till en tonårig krigsdesertör i en av stadens förorter. Hans far lämnade familjen när sonen var två år gammal och han växte upp hos sin mormor som var dotter till en portugisisk-judisk diamanthandlare. 1971 öppnade han tillsammans med den världsberömda kläddesignern Vivienne Westwood klädaffären Let It Rock på Kings Road i hemstaden. Han försökte sig på en egen musikkarriär under 80-talet men nådde föga framgång.

Malcolm McLaren kommer för evigt att förknippas med 70-talets engelska punkscen och var en av de som bidrog till att popularisera genren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *