Radiohjälpen lanserar Hungerhjälpen – Avicii skänker 1 miljon euro

Av Redaktionen
Mar 7th, 2013
0 Kommentarer
483 Views

Foto: Läkarmissionen

Radiohjälpens nya kampanj ”Hungerhjälpen” är en nationell insamling som under våren riktar strålkastaren mot nutritionsfrågor i Afrika. Bakgrunden till insamlingen är att dj:n och musikproducenten Avicii och hans manager Ash Pournouri donerar 1 miljon euro till Radiohjälpen och samtidigt utmanar det svenska folket – hur mycket kan vi samla in tillsammans? Insamlingen börjar under Melodifestivalens final och avslutas med en direktsänd gala i SVT den 1 juni.

Det här är ett helt nytt sätt för Radiohjälpen att samla in pengar, säger Per Byman, generalsekreterare för Radiohjälpen. Alla som vill kan gå ihop för att anta utmaningen och tävla om att samla in pengar via egna aktiviteter. Undernäring är ett av de största hoten mot mänsklig utveckling idag, inte bara vid större katastrofer, och den här donationen gör det möjligt för oss både att bekämpa undernäring och informera om vad undernäring medför.

Jag har haft turen att kunna turnera världen runt och både jag och min manager har haft turen att tjäna pengar på något vi båda älskar att jobba med. Därför vill vi dela med oss av vår framgång till världens alla hörn där det behövs mest. Hunger är ett ständigt stort problem som enligt oss inte uppmärksammas tillräckligt mycket och vi har möjlighet att inte bara hjälpa ekonomiskt, men även exponeringsmässigt genom vårt House For Hunger-projekt, säger Tim Bergling, mer känd som Avicii.

Avicii tillhör det absoluta toppskiktet av världens DJ:s / producenter och är samtidigt väldigt engagerad i välgörenhetsfrågor. När SVT fick möjlighet att följa med Avicii på turné och skildra hans liv på och bakom scenen, samt hur han jobbar ihop donationen, så var vårt val enkelt. SVT kommer förutom att visa dokumentären även att direktsända den gala som avslutar Hungerhjälpen den 1/6 och därtill en uppföljande dokumentär där Avicii tillsammans med några av kampanjens flitigaste insamlare besöker ett av biståndsprojekten, säger Thomas Hall, Evenemangschef, SVT.

Insamlingsperioden pågår mellan 9 mars–1 juni.

Mer info: www.hungerhjalpen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *