Reggaebandet Helt Off tolkar favoritlåtar

Av Redaktionen
Apr 15th, 2013
0 Kommentarer
719 Views

Sveriges bästa roots-reggae band, Helt Off, är äntligen tillbaka med nytt material. Bandet har tre kultförklarade album bakom sig och radiohitar som “Babylonsjukan” och “Det brinner i Paris”. 2013 är det äntligen dags för både ett nytt album och nya turnédatum.

Arvtagare till den skånska rootsreggaetraditionen, i rakt nedstigande led från Peps Persson, uppdaterat med ett modernt sound och en stor dos hiphop. Helt Offs musikaliska kärna består av Chords och Måns Asplund. Chords med egen hyllad solokarriär, en förgrundsfigur inom svensk hiphop och Måns Asplund som är producent och medkompositör till flertalet av Timbuktus stora hits.
Den 1 maj släpps ”Sakta i backarna”, en EP som innehåller 7 spår där bandet gör tolkningar på sina favoritlåtar från den egna skivbacken, som inkluderar allt från Depeche Mode och Kraftwerk till Stefan Sundström och Familjen. Den sistnämnda artisten är upphovsman till den första singeln “Det snurrar i min skalle” som Helt off sätter sin egen prägel på.

Det 7-mannastarka bandet, bestående av Helt Off, Magnus Tingsek samt medlemmar från Damn! och Spiderdogs drar till sommaren ut på turné för att spela på några väl utvalda festivaler, se datum nedan.

Till hösten har Helt Off-fansen ett nytt album att se fram emot med helt nyskrivna låtar, men först ut är tolkningarna på EP:n ”Sakta i backarna” som släpps den 1 maj.

Live:
10 maj MALMÖ, Öresundsfestivalen
29 juni LANDSKRONA, Teaterparken
02 aug NÄSÅKER, Urkult
17 aug GÄVLE, Furuvik
21 aug MALMÖ, Malmöfestivalen

Helt Off på turné består av:
Jens “Chords” Resch, sång
Måns Asplund, trummor
Magnus Tingsek, gitarr
Mika Forsling, gitarr
Måns Mernsten, keyboard
Michael Mino, bas
Erwin Marklund, percussion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *