Revenge släpper debutalbum

Av Redaktionen
Feb 6th, 2013
0 Kommentarer
414 Views

Revenge har basen i den smutsiga söderns huvudstad Malmö. Bandet levererar rå, tight, klassisk hardcore med knivskarp precision. Det finns en tydlig röd tråd genom hela plattan, men trots detta är låtfloran väldigt variationsrik. Sången har en viktig roll, och plattan är full av förlösande melodier som skapar dynamik och kontraster. Resultatet är en härlig käftsmäll som känns i hela skallen. Revenge består inte direkt av några nykomlingar, utan bandets line up består av folk från flitigt turnerande band, så som Satanic Surfers, Venerea, Intensity, Skitkids, Sista Sekunden och Enemy Alliance.

I december 2011 gick bandet in i studion Discrete Motions i Malmö och spelade in 16 låtar under 3 dagar. Bakom spakarna satt Mattias Persson (Ursut, Kontrovers) som bland annat tidigare spelat in Venerea och Enemy Alliance.

11 av låtarna släpps nu på ett debutalbum av Gaphals. Skivan är en del av Gaphals serie med 45 varvs hardcore-12-tummare som tidigare innehållit släpp med Pusrad, Damage, Red Doves och Din Skevf. Skivan släpps på vinyl och CD samt digitalt. Omslaget till skivan har målats av Charlie Nilsson, en prisbelönt tatuerare och konstnär i Malmö.

Revenge har under 2012 gjort en handfull spelningar i hemstaden Malmö, bland annat Malmö Hardcore Festival. Under 2013 kommer bandet bland annat att synas när den skånska festivalen emigrerar till Hamburg i form av Malmö Hardcore Invasion 19-20 april.

Det självbetitlade albumet “Revenge” släpps den 27 mars på Gaphals med distribution i Norden genom Border Music.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *