Social Distortion och Mustasch till Peace & Love

Av Redaktionen
Dec 15th, 2010
0 Kommentarer
607 Views

social-distortion-2010

Dagens släpp fokuserar på punk och rock. Amerikanska legenderna Social Distortion är nu klara. Mustasch kommer också och dessutom återförenas det klassiska trallpunkbandet Radioaktiva Räker. Som extra grädde på moset ansluter även Graveyard och Sonic Surf City.

Dagens släpp:
Social Distortion (US)
Mustasch
Radioaktiva Räker
Graveyard
Sonic Surf City

Legendariska Social Distortion bildades redan 1978. Efter sex studioalbum, två samlingsplattor, en liveskiva, en DVD och ett evigt turnerande kommer Social Distortion exklusivt till Sverige och Peace & Love. I januari släpps nya plattan. Bruce Springsteen är ett stort fan av bandet och tidningen Guitar World har rankat sångaren Mike Ness som en av de coolaste gitarristerna någonsin.

Vid Linköpings Universitet finns en adjunkt som på fullaste allvar hävdar att allt gott i världen kommer från Orust. När det gäller rockakten Mustasch kan han faktiskt ha rätt.

Genom åren så har återföreningar av bland annat punkakterna Sex Pistols, Strindbergs och Attentat kunnat ses på Peace & Love. I år är det inga mindre än ett av 90-talets största punkband som spelar igen, nämligen Radioaktiva Räker. De gick i täten för den stora vågen av svenska melodiösa punkband under 90-talet tillsammans med bland annat De Lyckliga Kompisarna och Dia Psalma.

När Göteborgsbandet Graveyard släppte sin debutplatta visar dem att mycket, och inget alls, har hänt sedan hårdrockens genombrott i slutet på 60-talet. Det handlar om blytung rock i stil med Led Zeppelin, Jimi Hendrix och Black Sabbath. Graveyard tar den gamla hårdrocken till vår tid och gör den modern. En ny EP kommer i slutet av januari.

Sonic Surf City släppte mängder med skivor under 90-talet, turnerade i Sverige och ute i Europa tills det var dags att knyta ihop säcken 1997. 2004 var det dags för återförening då de drog ner för att spela på Wipe Out Weekend i Spanien. Nu är vi inne på återförening nummer 2 och nu står de äntligen på svensk mark igen, med nya plattan Pororoca! i bagaget.

Peace & Love äger rum mellan den 28 juni – 2 juli i Borlänge, Dalarna.

Mer info kring Peace & Loves olika arrangemang finns på www.peaceandlove.nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *