Spotify lanseras i Tyskland

Av Redaktionen
Mar 13th, 2012
1 kommentar
437 Views

spotify-logoSpotify, den ledande digitala musiktjänsten, är från och med idag tillgänglig i Tyskland, som är den tredje största marknaden för musik i världen. “Vi är glada över att vara här”, säger Daniel Ek, VD och grundare av Spotify, i pressmeddelandet.

Spotify har nu över 10 miljoner aktiva användare och mer än 3 miljoner betalande användare i Europa och USA. Tyskland blir den 13:e marknaden. Med en kvot på över 20% betalande användare från aktiva gratisanvändare, är Spotify den största och snabbast växande musiktjänsten av sitt slag.

Läs mer på bloggen

Ett svar till “Spotify lanseras i Tyskland”

  1. […] Trots att musiktjänsten Spotify redovisar rekordsiffror så fortsätter resultatet att visa rött. Från 2010 till 2011 ökade omsättningen med 150 procent men samtidigt så ökade även förlusterna från 253 till 402 miljoner kronor. Till stor del har detta att göra med bolagets storsatsning på nya marknader samtidigt som mycket pengar går till skivbolagen för rättigheterna till musiken. För en dryg månad sedan lanserades Spotify på den viktiga och kapitalstarka tyska marknaden. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *