Steelwing från Nyköping vinner skivkontrakt

Av Redaktionen
Sep 19th, 2009
1 kommentar
766 Views

steelwing

Det unga heavy metalbandet Steelwing från Nyköping har tillsammans med grekiska Suicidal Angels utnämnts till vinnare i en bandtävling som arrangerats av det österrikiska management- och bokningsbolaget Rock The Nation. Tävlingen presenterades och marknadsfördes av alla ledande hårdrockstidningar i Europa såsom de tyska, spanska, italienska och grekiska versionerna av Metal Hammer, brittiska Terrorizer, norska Scream och tjeckiska Spark. Mer än 1200 band från hela världen deltog i tävlingen som avgjordes dels genom allmän röstning och dels av en jury med anställda vid Rock The Nation, Boomer Entertainment och skivbolaget Nuclear Blast som slutligen valde ut vinnarna från de 100 band som fått flest röster.

Steelwing vinst är inget mindre än ett skivkontrakt med Nuclear Blast, det ledande skivbolaget inom metal i världen och även hem till en rad ledande svenska band såsom Hammerfall, In Flames, Therion och Candlemass. Bandet har tidigare varit aktivt under namnen Scavenger och Hellevator men bytte så sent som i år namn från det tidigare till Steelwing. Som Hellevator vann de 2007 länsfinalen i Rockkarusellen.

Hemsida:
www.myspace.com/steelwing

Ett svar till “Steelwing från Nyköping vinner skivkontrakt”

  1. […] I september berättade vi att heavy metal-bandet Steelwing från Nyköping vunnit ett skivkontrakt med den tyska hårdrocksgiganten Nuclear Blast. Nu står det också klart att bandet kommer att vara förband till veteranerna och skivbolagskollegorna Blind Guardian när de ger sig ut på sin Europa-turné i september nästa år. Turnén inleds i holländska Tilburg den 24 september och avslutas i Barcelona den 6 november. I nuläget är inga spelningar i de nordiska länderna inbokade men väl besök i Holland, Belgien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Schweiz, Österrike, Tjeckien, Ryssland och Spanien. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *