Stim-medlem nominerad till Hall of Fame

Av Redaktionen
Okt 2nd, 2010
0 Kommentarer
353 Views

Sharon Vaughn, sedan några år bosatt i Stockholm och Stimmedlem, har 17 oktober chans att få en av de finaste utmärkelser en countrylåtskrivare kan få – bli invald i Nashville Songwriters Hall of Fame.

“Musikbranschen i Sverige ligger ljusår före” säger musikskaparen Sharon Vaughn som en förklaring till varför hon lämnat Nashville för Stockholm.

Vaughn har acklimatiserat sig väl i Sverige, och var med och skrev två av låtarna i årets melodifestival. Hennes största framgång på senare år är dock Release Me som i Agnes inspelning nådde förstaplatsen på amerikanska Billboards danslista, och har blivit en hit i mer än 40 länder. Hon skrev den tillsammans med Anders Hansson.

“Jag bestämde mig för att ta steget från USA till Sverige för att vara på plats i Stockholm där alla stora poplåtar skrivs. Människorna här är så varma och välkomnande”, säger Vaughn, som gick med i Stim för ett år sedan.

Sharon Vaughn inledde sitt musikskapande inom countrymusiken och är där något av en låtskrivarlegend – allra mest känd för My Heroes Have Always Been Cowboys, som spelats in av bland andra Willie Nelson och Waylon Jennings. Andra av countryns storstjärnor som spelat in Sharons musik är Randy Travis, Oak Ridge Boys och Trisha Yearwood.

Bland de svenska artister som sjungit in låtar av Sharon Vaughn återfinns bland andra Martin Stenmarck och Amy Diamond.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *