Swim Deep till Sverige

Av Redaktionen
Sep 24th, 2013
0 Kommentarer
319 Views

Swim Deep är summan av deltidsarbeten, ungdomlig vänskap och känslan av oanad odödlighet. En cocktail som blandar The xx och deras lakoniska läppgymnastik med Nirvana-tröjor som bleknat i soldiset som sveper över gatorna.

Killarna gjorde en bejublad spelning på Stay Out West i somras. Några dagar innan besöket i augusti hade bandet albumdebuterat med “Where the Heaven Are We” på stora Sony /RCA etiketten och fått halva England att hoppas på en ny britt-pop våg. Austin Williams låter nämligen som en ung Bobby Gillespie och får oss att skruva tillbaka klockan ett par varv tillbaka till 90-talet och band som Primal Scream, The Mock Turtles, Dodgy, Lightning Seeds m fl.

När de på plattans sjätte spår sjunger “Make My sun Shine” har du förmodligen redan letat fram din randiga tröja och ställt dig framför spegeln och börjat vagga kroppen som en lätt toppad Ian Brown. Att komma från Black Sabbaths gamla hemstad, och närts på sotig fabrik i modersmjölken, är det ganska imponerande att andas så mycket popmusik som Swim Deep gör. Några dagar innan vi ska fira första advent får vi, för första gången i Stockholm, besök av dessa gängliga och vingliga popspolingar i Swim Deep. Du kan redan nu sträcka armarna mot skyn och börja plocka apelsiner.

Konsertdatum
27 november – Stockholm, Debaser Strand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *