Swingfly släpper ny singel

Av Redaktionen
Jun 18th, 2013
0 Kommentarer
577 Views

Melodifestivalen 2011 gav inte bara Swingfly en femteplats och en platinaskiva för ”Me And My Drum” – han träffade även Elsa Billgren, som då jobbade för SVT. Tillsammans gjorde de stor underhållning när de hade rap-battles i en lekpark i ett snöigt Luleå och vadslagning där tatueringar med varandras namn låg i potten (Swingfly förlorade, för övrigt). Klippen blev några av Melodifestivalens mest tittade det året och Swingfly lovade även att Elsa skulle få gästa honom på nästa singel om han skulle gå till final, ett löfte som nu infriats.

“God Damn Beautiful” är skriven tillsammans med RamPac, som även producerat den. Singeln släpptes igår den 17 juni.

Swingfly är en av pionjärerna inom svensk hiphop då han i början av 90-talet kom i kontakt med Christian Falk och Gordon Cyrus. De började samarbeta och kort därefter blev han en medlem i Blacknuss där han var med och skrev och sjöng hitten “Dinah”.

2004 fick Swingfly sitt stora genombrott med “Hey Boy” tillsammans med Teddybears STHLM. Två år senare kom solosingeln “Something’s Got Me Started”, som var en av de första svenska videorna att någonsin nå miljonpublik på YouTube. Sommaren 2008 rullade “Singing That Melody” flitigt på radio och låg högt på landets listor och 2011 deltog han i Melodifestivalen med den platinasäljande superhitten “Me And My Drum”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *