Szigetfestivalen: Resa till the Island Nation

Av Redaktionen
Jun 18th, 2013
0 Kommentarer
481 Views

I den gamla och strömmande Danube-floden ligger Budapests Obudai Island, där 400 000 personer från 70 olika länder samlas för att bo tillsammans för ett veckolångt firande med musik, kultur och konst. Det här är Szigetfestivalen, och alla är välkomna att vara med under denna fantastiska tid.

Szigets rykte håller världsklass, festivalen grundades 1992 och har vuxit till en av Europas största festivaler, och vann Best European Festival under 2011, och rekommenderades senare av Glastonburys grundare Michael Eavis som det bästa alternativet till hans festival. Under 2013 fortsätter Sziget att leverera världsartister som Blur, David Guetta, Nick Cave & the Bad Seeds, MIKA och Biffy Clyro, men även svenska artister som First Aid Kit, Johnossi, Icona Pop, Miss Li och Nina Weimer.

Budapest är en av de vackraste städerna I östra Europa och erbjuder Szigets Island Nation en mängd extra underhållning, nattliv och kultur precis utanför festivalområdet. Förutom de nyrenoverade sandstränderna och alla SPA så har staden också en rik stadskultur att ta del av. Vill du spara pengar så finns det även en mängd saker som du kan göra, so matt besöka parker, konst, gatuartister, vackra torg och beer gartens. Det finns även en mängd olika butiker för fantastisk shopping.

Att ta sig runt stan är enkelt med Budapest CityPass, som erbjuder gratis transport och andra erbjudanden i samband med köp av din festivalbiljett.

Campingbiljetter finns tillgängliga för festivalen, men eftersom festivalen är placerad i en av Europas största städer så finns såklart även andra alternative att utforska, allt ifrån billiga vandrarhem till femstjärniga hotell, du kan till och med bo på en båt – Budapest har något för alla.

Att resa till Budapest direkt från Sverige: Det finns direktflyg från en rad olika flygplatser, visa bolag erbjuder tur- och returbiljetter för under 1000 kronor. För de som vill resa i lite bekvämare fart så finns även möjlighet för tåg, buss och självklart bil, med vilka du kan ta en mängd olika vägar, via t.ex Tyskland, Österrike, Polen Tjeckien och Slovenien. En minst sagt vacker resa.

Temperaturen i Ungern är hög under sommaren, och ölen är otroligt billig (runt tio kronor per flaska (!)), vilket gör Sziget till ett fantastiskt sätt att få ut mer från din semester, i samband med en fantastisk festivalupplevelse med billigt uppehälle i en fantastisk storstad.

Sziget går av stapeln mellan 5-12 augusti 2013 I Budapest, Ungern. Biljetter hittar du från 199 euro och kan köpas på www.szigetfestival.se. För mer information, ta en titt på hemsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *