The Gaslight Anthem på väg till Sverige

Av Redaktionen
Okt 19th, 2010
0 Kommentarer
356 Views

the-gaslight-anthem

Äntligen! New Jersey-favoriterna The Gaslight Anthem återvänder till Sverige! Bandet som med sitt nya album ”American Slang” har tagit sig rakt in på albumlisterna och blivit hyllade av kritiker och fans, är nu ute på en omfattande turné, både i USA och Europa. Konserten på Debaser Medis i Stockholm är slutsålt sedan en tid men biljetter finns fortfarande till konserterna i Göteborg och Malmö.

Med det tredje albumet ”American Slang”, bjuder bandet från New Jersey på riktigt kraftfull rock ‘n’ roll. Efter två års filande på albumet och många och långa och enormt uppskattade turnéer, har bandet fått det språng i karriären de så väl förtjänade. Senast vi såg dem var i februari 2009 i Malmö, Göteborg och Stockholm. Snart är det alltså dags igen, den här gången med albumet som debuterade på 16-platsen på amerikanska Billboardlistan, och klättrat stadigt över större delarna av Europas listor.

Så, vad har hänt sedan sist? Jo, bland annat det här: sångaren och gitarristen Brian Fallon har blivit mer personlig och introspektiv, hans råa sång har blivit starkare och genom detta upplevs en allt större resonans mot bandets lika pulshöjande som dynamiska kraft. Låtar som “Bring It On”, “Orphans” och det medryckande titelspåret ”American Slang” innehåller precis den mix av andlig känsla, energi från punk och en konstnärlig ambition som vi lärt oss att älska The Gaslight Anthem för.

2009 var ett stort år för The Gaslight Anthem, bandet turnerade världen över med stöd av sitt hyllade albumet ”The ’59 Sound” och var med på ett antal stora festivaler som Coachella, Rock Am Ring/Rock im Park, Glastonbury, Pinkpop, Lollapalooza, Reading och Leeds, Hyde Park Calling, Fuji Rock, Hurricane, Gurten och Roskilde. ”The ’59 Sound” utsågs till ett av de bästa albumen förra året (och i vissa fall bästa genom hela decenniet! av NME och Kerrang!). Bandet blev även utnämnt till bästa internationella nykomling vid förra årets Kerrang! Awards.

Konsertinformation:
28 oktober – Kulturbolaget, Malmö
29 oktober – Brewhouse, Göteborg
31 oktober – Debaser Medis, Stockholm UTSÅLT!

Mer information om The Gaslight Anthems Sverige-spelningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *