The Magic Numbers sist ut till Hultsfredsfestivalen

Av Redaktionen
Jun 14th, 2012
0 Kommentarer
408 Views

När vi nåddes av beskedet att Mumford & Sons drabbats av en olycka frigjordes en speltid i det späckade festivalprogrammet. Med extremt kort varsel kan vi nu glädjande nog bekräfta att Sverigefavoriterna The Magic Numbers på lördag kväll återvänder till Småland och Hultsfred.
När de slog igenom med sin självbetitlade debut 2005 gav de en intim och bejublad konsert i Teaterladan, en scen de snabbt växte ur i takt med framfångarna med sina efterföljande album. Vi räknar med en varm, glädjefylld och storslagen återkomst på lördag!

The Magic Numbers /UK/
Det var en sommar för 7 år sedan som The Magic Numbers först förändrade vår syn på indie, syskonrelationer och, skägg. Med singeln Forever Lost från 2005 lyftes locket av på den gryta av folkinspirerad, back to the roots-pop som sedan dess har varit soundtracket till varje sommar fylld av sol och festival.
The Magic Numbers rötter må sträcka sig bakåt i tiden, men det är i framtiden de verkar. Cirkeln kunde knappaste ha slutits på ett mer passande vis. Bandet som förvaltar det musikaliska arvet från The Lovin’ Spoonfuls vackraste ögonblick- Do you believe in magic? frågade sig John Sebastian 1965, och 2004 signades bandet till Heavenly Records, bolaget som mer än något annat missionerar och tror på musikens inneboende magi.

Med albumen Those The Brokes och The Runaway har syskonen Stodart skapat förutsättningar för den retrovåg av stämningsfull folkpop med harmoniska stämmor som fullständigt översköljt oss de sista åren.
Vår beundran och kärlek till The Magic Numbers cementerades för alltid när bandet på hyfsad svenska gjorde en ömsint cover av Håkan Hellströms Kärlek är ett brev skickat tusen gånger,
den hyllningen till svensk, nutida pop är särdeles svårslagen.

2005 spelade The Magic Numbers på den klassiska Teaterladan, på lördag kväll återvänder de för att ställa sig på Hultsfredsfestivalens största scen.

Hultsfredsfestivalen 2012 äger rum mellan 14-16 juni. Klara artister sedan tidigare är The Cure, The Stone Roses, The XX, Justice, Slash, Noel Gallagher’s High Flying Birds, The Cardigans, Kasabian, Gorillaz Sound System, The Gaslight Anthem, Marina & The Diamonds m.fl..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *