The Moody Blues till Sverige i sommar

Av Redaktionen
Feb 20th, 2013
0 Kommentarer
345 Views

Efter nästan 50 år som band och mer än 70 miljoner sålda album kommer de experimentella rocklegendarerna The Moody Blues till Sverige för en konsert. Den 29 juni spelar de i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Biljetterna släpps den 21 februari.

Storbritanniens nu legendariska The Moody Blues slog under 60-talet igenom med sina musikaliska konstverk till progressiv rock. De blev kända som ett experimentellt band som testade gränserna i elektroniska landskap. Ofta så pass avancerat att det kunde innebära problem att återskapa live.

Skivbolaget Decca tillfrågade 1967 gruppen att spela in skiva med klassisk musik för att marknadsföra ett nytt ljudsystem. Efter att ha fått full konstnärlig kontroll över projektet spelade bandet in det magnifika verket Days of Future Passed. Med hjälp av symfoniorkester skapade The Moody Blues en helt ny genre och ett album som inte liknande något annat.

Ett par år senare släpptes konceptalbumet On the Threshold of a Dream som blev Birmingham-gruppens första etta på den engelska försäljningslistan. Därefter följde några enormt framgångsrika och produktiva år. I hemlandet blev The Moody Blues ett av de alla största banden, men även i USA började de klättra högt på listorna. Med sjunde albumet Seventh Sojourn toppade de 1972 den amerikanska Billboardlistan i hela fem veckor.

Konsertdatum:
29 juni 2013 – Filadelfiakyrkan Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *