The Poodles släpper nytt album

Av Redaktionen
Mar 20th, 2013
0 Kommentarer
454 Views

The Poodles har just kommit ut ur studion där de tillsammans med producenten Mats Valentin har lagt kursen för The Poodles femte album ”Tour de Force” med release den 17 maj i Europa och 22 maj i Nordamerika.

”Tour de Force” är titeln på bandets uppföljare till albumettan ”Performocracy” från 2011. Nya albumets titel antyder en styrkedemonstration där bandets kännetecken, melodi, attityd och driv, får ny dräkt och relevans. Enligt The Poodles själva saknar denna release motstycke både för bandet och för övriga startfältet.

”När vi skriver nya låtar så behöver vi inte titta längre bort än våra egna visioner för hur en spännande hårdrocksplatta ska låta. ”Something new, something borrowed, something blue”, brukar det heta, och det ligger något i det. Rock ’n roll måste vara bluesbaserad för att bottna, men det måste finnas en balans mellan de jättar på vars axlar vi står och det som vi tar med till bordet”, säger bandets sångare Jakob Samuel.

Basisten Pontus Egberg håller med: “På “Tour de Force” tycker jag att vi har hittat fram till en lekfullhet och nerv som vi alltid är ute efter. Det kan vara svårt att beskriva vad det är i ord, men hela bandet vet vad det är när vi hör det”, säger han med ett skratt.

The Poodles har även fått äran att framföra Tre Kronors officiella låt ”En För Alla För En” inför VM-slutspelet i Stockholm 3-19 maj 2013. Låten är ett samarbete mellan The Poodles och låtskrivarna Anders Wikström och Fredrik Thomander (Scorpions, Treat, Gotthard) som även skrev ”Like No Tomorrow” på ”Clash of the Elements (2009)” tillsammans.

”En För Alla För En” är ett riktigt Hårdrocks-Anthem på svenska(!) och släpps digitalt den 29 mars. Låten kommer även att finnas med på albumet som bonusspår.

Nästan exakt en månad senare, den 26 april, släpps singeln “40 Days and 40 Nights” från nya albumet. Första singeln är en laddad slagdänga med drag av det bästa från 80-talet men med tydliga Poodles-stämplar. ”40 Days är en ”eye-opener” och en ”ear-catcher” både för de som väntat på nytt material från oss och de som inte vet vad de har gett sig in på”, kommenterar Kicken.

Den 17:e maj briserar alltså ”Tour de Force” i hela Europa och i samband med detta kommer The Poodles att som vanligt turnera flitigt; först ut är fyra spelningar I Spanien mellan den 25 -27 april.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *