The Specials till Sverige nästa höst

Av Redaktionen
Nov 22nd, 2010
0 Kommentarer
379 Views

the-specialsDet är svårt att se hur en person som endast besitter ett magert musikintresse inte skulle veta vilka The Specials är. Det är svårt att se hur The Specials skulle kunna gå en endaste person förbi obemärkt. Bara försök. I höst har du chansen att se bandet på Cirkus i Stockholm. Den 18 september spelar de och biljetterna släpps den 3 december.

I sjuttiotalets Storbritannien hade symfonirocken precis släppt fötterna från jorden; punken hade blivit deras ersättare med en attityd och energi som hade få motsvarigheter. På klubbgolven spelades dock endast ska och reggae; det fanns få, om än några inspelningar av punkmusik så öronen vändes mot den subversiva musiken från Jamaica. The Specials var barn av punken men som kom att anamma rötterna av detta tidiga skede. Ett legendariskt band var fött.

Stilrena, klanderfritt klädda och med ett politiskt patos som färgades av den brittiska samtiden, satte The Specials toner till flera kommande generationer. Vem har inte dansat till ”A Message For You Rudy”? Vem kan säga sig inte stått med näven i vädret och svettats till ”Concrete Jungle”? Ja, med en rå energi som kan liknas vid en förödande orkan fick de hela Storbritannien och stora delar av världen att dansa. Och trots att bandet splittrades 1981, bara några år efter starten, så har dansen fortsatt i över tre årtionden!

Strax innan bandet skulle fylla trettio, hördes det för första gången från officiellt håll att The Specials skulle åter äntra scenen som de en gång mästrat så väl. Mycket riktigt så spelade bandet den 6 september 2009 ett surprise-gig på Bestivals stora scen på Isle of Wight. Sporrade av de hyllningar som recencenter och fans öste över dem, satte The Specials in högsta växeln och tillkännagav förra året deras kompletta 30-års jubileumsturné. På turnén förärade de Sverige med en konsert. I somras spelade de på Wests Coast Riot i Göteborg. Så det är med glädje som Live Nation välkomnar bandet tillbaka och denna gång för en spelning i Stockholm. Den 18 september spelar de på Cirkus i Stockholm.

Konsertinfo
18.9 Stockholm, Cirkus

Mer information om The Specials Sverige-spelning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *