Toontracks Metal Month är tillbaka

Av Redaktionen
Okt 21st, 2012
0 Kommentarer
380 Views

Meshuggah

Umeåbaserade mjukvaruföretaget Toontrack Music meddelade idag att de för tredje året i rad håller sin temamånad Metal Month i november samt en exklusiv kickoff den 26 oktober.
Kampanjen går ut på att göra nya produktsläpp varje vecka under månaden och riktar sig främst till den kundgrupp som sysslar med musik av den hårdare skolan. Tidigare upplagor och produktlanseringar har rönt stora framgångar.

Toontracks koppling till hårdrock och metal kan spåras ända till starten 1999 då Drumkit From Hell lanserades. Det blev en stor succé som kom att revolutionera marknaden och sätta en helt ny standard för trumsamplingssbibliotek. Att viga en hel månad åt hårdrock och metal är vårt sätt att belysa och hedra den genre som lade grunden till vår tidiga expansion, säger Mattias Eklund, Toontracks head of sound design och en av företagets grundare.

Även om vi idag har en bredd och trovärdighet som spänner över alla genrer, är vårt varumärke fortfarande starkt förknippat med metal. Hårdrockare är generellt väldigt medvetna och kräsna vad gäller ljud, så att vi har ett starkt fäste i det sedimentet är givetvis något vi är stolta över och vill fortsätta att vårda, säger Peter Knutsson, Toontracks VD.

Kampanjsajten publiceras den 1 november och första produktsläpp infaller den 6 november. Redan den 26 oktober håller Toontrack kickoff på Scharinska i Umeå. På scen står svenska Meshuggah och amerikanska Periphery, som båda är speciellt influgna för just detta ändamål.

Att två av de mest uppmärksammade namnen just nu i modern metal delar scen på ett så pass intimt ställe som Scharinska för varsin unik spelning är otroligt speciellt. Extra kul är det att våra ljud kan höras på båda bandens skivor och att vi kan koppla enskilda medlemmar till vår produktkatalog, säger Peter Knutsson, Toontracks VD.

De sju produkter som skall lanseras under Metal Month är än så länge hemliga och publiceras en vecka i taget med start den 6 november.

I år har vi några av de mest unika produkter vi någonsin gjort. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det kommer nya ljud producerade av en av världens mest eftertraktade producenter samt utan tvekan årets mest spännande mixverktyg för gitarr och bas, säger Mattias Eklund, Toontracks head of sound design.

För mer info om Scharinska och biljetter hänvisas till:
http://www.scharinska.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *